GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
25 Temmuz 2016 Pazartesi 08:25

Buca yangını dünya basınında: Sabotaj mı?

Uluslararası haber ajansları ‘sabotaj iddiası’nı öne çıkararak Buca’daki yangına haberlerinde geniş yer ayırdı. Sputnik’teki haberde ‘Erdoğan hükümetine karşı Anti-Amerikan sabotaj iddiası’ ifadesi kullanıldı.

EGEDESONSÖZ - İzmir'in Buca ilçesinde ağaçlık alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan yangın kente kabus gibi bir gece yaşattı.

- BUCA’DA DEHŞET GECESİ: BÜYÜK YANGIN KONTROL ALTINDA

Rüzgarın da etkisiyle yayılan ve Deniz Kuvvetleri Hızır Reis Muhabere Elektronik Tesisler Komutanlığı'nın arazisine de sıçrayan yangın yaşam alanlarını da tehdit ederken, 3 hektar ağaçlık, çalılık ve otluk alana zarar verdi, ayrıca bir ev de kül oldu.

Yangın gece geç saatlerde kontrol alına alınırken, sabotaj ihtimali tartışılmaya başlandı.

15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesinin ardından özellikle askeri birlikler çevresinde kasıtlı yangın çıkarılabileceği yönünde istihbarat bilgisinin bulunduğunu, konunun bu yönüyle de incelendiğini bildirdi. Bölgede bulunan askeri alandan dolayı sabotaj iddialarına karşın yangının çıkış sebebini belirlemek amacıyla geniş çaplı araştırma başlatıldı.

Uluslararası haber ajansları da bu perspektiften bakarak Buca’daki yangına haberlerinde geniş yer ayırdı.

Sputnik’te yer alan detaylı haberde darbe girişimi sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘Arkasında ABD var’ çıkışını ve Başbakan Binali Yıldırım ‘Darbeye kim destek verirse savaşırız’ sözlerini ve FETÖ lideri Gülen’in iadesi üzerinden başlayan tartışmaları çıkış alarak yangının sabotaj olabileceğini ileri sürdü.

Haberde, ‘Erdoğan hükümetine karşı Anti-Amerikan sabotaj iddiası’ ifadesi kullanıldı.

GECE KONTROL ALTINA ALINDI
Yangın yalnızca askeri bölge içindeki ağaçlık alanda etkili oldu, gecenin ilerleyen saatlerinde yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Duman nedeniyle bölgede yaşayan bazı kişilere oksijen tedavisi uygulandı.



Yanan bölge yakınında oturduğunu belirten evli ve bir çocuk babası Kadir Atam (38), "Evimden gördüm yangını ve buraya geldim. Askeri bölge içinde başladığı için çok fazla büyümeyeceğinden emindim. Ancak bir cephanelikten söz ediliyor alevler oraya ulaşsaydı çok daha kötü şeyler olabilirdi. Buradaki güvenlik önlemlerinin arttırılması gerekiyor" dedi. (Haber servisi, dha)