GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Mart 2021 Pazartesi 14:32

Buca'nın benzinliği için yeni ihale!

Buca Belediyesi, Buca ilçesi sınırları içerisinde yer alan Kuruçeşme Mahallesi'ndeki 4 bin metrekarelik benzinlik istasyonu için 39 milyon TL muhammen bedel ile satış kararı alındı. Geçtiğimiz yıl ihalesi gerçekleştirilen taşınmaz için yeterli şartların oluşmamasından dolayı, ihale iptal edilmişti.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Buca Belediyesi, mülkiyetinde bulunan 4 bin 27 metrekarelik benzin istasyonu alanını satışa çıkarma kararı aldı.  

Buca ilçesi sınırları içerisinde yer alan Kuruçeşme Mahallesi'nde bulunan ve benzinlik olarak kullanılan alanı 39 milyon TL bedel belirlendi.

Muhammen bedel olarak 39 milyon TL'nin belirlendiği ihale için, geçici teminat bedeli olarak 1 milyon 170 bin TL olarak açıklanırken, ihalenin 'kapalı teklif usulü' ile yapılacağı belirtildi. Buca Belediyesi, ihalenin tarihini ise 23 Mart saat 12 olarak açıkladı.

İhale metninde ayrıca, "Taşınmazda hali hazırda kira sözleşme süresi dolan ve Fuzuli Şagil konumunda bulunan eski kiracı bulunmaktadır" ifadelerine yer verildi.

DAHA ÖNCE BİR KEZ İPTAL EDİLDİ
Satışa çıkarılan benzin istasyonu daha öncesinde 36 milyon TL ile ihaleye konulmuş ve Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ın bizzat yönettiği ihalede 39 milyon TL Yalvaçlar Petrolcülük Şirketi'ne satılmıştı ancak yeterli şartların oluşmamasından kaynaklı olarak ihale iptal edilmişti.