GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Eylül 2023 Salı 17:06

Buca Meclisi’nde AK Parti’den ‘kongre’ göndermesi: Kaç personel alındı?

Buca Belediye Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Buca Belediye Meclis Birinci Başkanvekili İlhan Dal önderliğinde yapıldı. Sakin geçen mecliste AK Parti Meclis Üyeleri İsa Nezir ve Burçin Kevser Sevil imzalarını taşıyan soru önergesinde CHP Buca’nın ilçe kongre tarihinden sonra belediye şirketlerine kaç personel alındığı ve ne kadar ikramiye ödendiği soruldu. Dal, ilgili soru hakkında ilerleyen günlerde yazılı açıklama yapılacağını belirtti.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Buca Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı ilk oturumu gerçekleştirildi. Meclisi Buca Belediye Meclis Birinci Başkanvekili İlhan Dal yönetti.

Meclisin açılışında başkanlık önergeleri görüşüldü. Önergeler oy birliği ile kabul edildi, ilgili önergeler ilgili komisyonlara oy birliği ile gönderildi.

Mecliste komisyondan gelen maddeler görüşüldü. Mecliste komisyondan gelen raporlar görüşülürken, ilçe sınırları içinde yaklaşık 1200 hektarlık alanda Buca İlçesi Kentsel Yerleşik Alan Planlama Bölgesine Yönelik 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu gündeme geldi. Komisyonlarda oy birliği ile kabul edilen alanın sınırları bin 200 hektardan bin 340 hektara çıkarıldı. İlgili önerge komisyonlardan geldiği şekliyle oybirliği ile kabul edildi.

Komisyonlara havale edilen ancak henüz karara bağlanamayan önergeler ilgili komisyonlara oybirliği ile gönderildi.

AK Parti Meclis Üyeleri İsa Nezir ve Burçin Kevser Sevil imzalarını taşıyan soru önergesi verildi. Soru önergesinde Buca Belediyesi’nin iştiraki olan Bucamar, Kızılçullu ve Üzüm Kent şirketlerindeki personel sayısı değişikliği, şirket çalışanlarına ikramiye promosyon gibi ödemelerin yapılıp yapılmadığı soruldu. Önergede CHP Buca’nın ilçe kongresi tarihi olan 27 Ağustos öncesi ve sonrasındaki değişiklik üzerine olması dikkat çekti.

Dal, ilgili soru önergesine karşılık olarak yasal süre içerisinde cevap verileceğini belirtti.

AK PARTİLİ KEVSER’DEN ATATÜRKLÜ ELEŞTİRİ
Mecliste dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Partili Kevser, belediyeye eleştirilerde bulundu. Kevser, meclis duvarında yazan ve Mustafa Kemal Atatürk’e ait olan ‘yapmamıza imkan hasıl olan işleri yapmazsak, tarih bizi tenkit eder’ sözlerini hatırlatarak, “Yaptığı tek açıklama borçları bitirdikleri ile ilgili. Yereldeki muhalefet olarak ne zaman belediyenin yapmadığı şeyler ile ilgili bir şey söylesek cevabınız olmuyor. Bu borç Buca’nın borcu değil. CHP yönetimindeki herhangi bir şekilde dönmeyen şeylerin borcu. Siz Buca veya Bucalı’nın borcunu ödemediniz. Çalışanların ek sosyal haklarının ödenememesi konusu, hizmet alımlarının faturalarını ödeyemediği durumlar var. Nasıl organizasyonsuz ve sistematik olmadığını gösteriyor. Üzüm Kart ile ilgili olarak bir süre sonra işlem yapılacağı diyerek cevap vermişler. 4,5 yıldır bir şeyi yaptıramadık. Meclisi bile canlı yayınlarla veremiyorsunuz. Yollarda asfalt yok, Üzüm Kart yok. Özgür Özel nasıl sosyal belediyecilik anlayışı olduğundan bahsetti. Aradan geçen yıl 3 yıl oldu hala Üzüm Kart ortada yok. Bir tane Bucalı’ya yardım edemediniz. 30 Ağustos’ta bari bir küçük konser yapsaydınız. Her yıl bir önceki yılı aratır hale geldi. Artık ne zaman? 7 ay kaldı şurada. Tarihin sizi tenkit edeceği tarih çok yaklaştı. 7 ay sonra sandıkta öyle bir tenkit edilecek ki yönetiminiz… Biraz dertlenen lütfen. Meclis üyelerine aydınlatma, tuvalet ihtiyacını konuşuyorsunuz. Biz İzmir’deyiz, en büyük ilçedeyiz. Ya başka bir dünyada yaşıyorsunuz başka bir açıklaması yok. Bir yeni yol, alternatif yol yok. Biraz dertlenin artık. Artık zamanınız kalmadı. Biraz dertlenirseniz en azından içimiz rahat 5 yılı bitirdik diyebileceğiz” dedi.

AK PARTİLİ GÜNDOĞDU: BELEDİYEYİ YENİ DÖNEMDE BORÇLA DEVREDECEĞİZ
Söz alan AK Parti Meclis Üyesi Ekrem Gündoğdu ise belediyenin yeni dönemde borçla devredileceği uyarısında bulunarak, “TİS hayırlı olsun. Bir belediye başkanı ileriyi göremiyorsa sonuçları ortaya çıkar. 3-4 gün çöpümüz toplanmadı. Türkiye’de gündem olduk. İleri görüp çözüm üretilemezse bekleyin daha yapacaksınız. Buca halkının istediği bir şey var ama belediyenin asli görevini bile yapamıyorsunuz. 2 milyarlık bütçe yaptık bakın görün küçülteceğiz. Gider kalemimiz yükseliyor. Borcum yok diyor ama 2023 sonunda bütçe ve denetim raporunda göreceğiz. Harcamaya gelince bol kepçeden. 1 milyar borçla bırakıp gideceğiz göreceksiniz. 15 sene borçsuz belediye bıraktık. Gelen belediye başkanı da hiçbir şeye yapamayacak. Borçlardan itibarımız yerlere düştü” dedi.