GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
2 Eylül 2024 Pazartesi 09:33

Buca ‘köstebeği’ evleri çatlatmıştı… Tedbiren tahliye kararı!

İzmir Metro genişletilmesi kapsamında Üçyol’dan Buca’ya doğru yer altından metro çalışmaları devam ediyor. Metro çalışmaları devam ederken, Konak Eşrefpaşa’da bulunan bazı binalarda yer altından yapılan çalışma sebebiyle çatlamalar meydana geldi. Bunun üzerine harekete geçen Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt A.Ş., meskenlerde bulunan ev sahiplerini tedbiren binadan boşaltıp otele yerleştireceklerini belirtti. Bazı ev sahipleri ise bu karara uymayarak evde kalacaklarını ifade etti.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – İzmir’in ulaşımda can damarlarından biri olan İzmir Metro, Üçyol Durağı’ndan başlayarak Buca’ya doğru yol alıyor. Metro çalışması devam ederken, yeraltında tünel kazmak için çalışmalar devam ediyor.

Yapılan çalışmalar esnasında, tüneli kazan ‘köstebek’in geçtiği yerlerdeki binalarda çatlamalar yaşandı. Konak Eşrefpaşa Atilla Mahallesi’nde bulunan bazı binalarda çatlamalar yaşanırken, evlere tahliye kararı verildiği ortaya çıktı.

EVLERE BOŞALTMA KARARI
Bölgede bulunan ev sakinlerine, metro inşaatından sorumlu olan Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt A.Ş.’den verilen belgede, bina sakinlerinin herhangi bir olumsuzluktan etkilenmemesi adına tedbiren evlerin boşaltılması gerektiği belirtildi.

BUCA’DA OTELE YERLEŞTİRİLECEKLER
Boşaltma süreci boyunca ev sahiplerinin Buca’da bulunan bir otele yerleştirileceği ve süreç içerisinde ev sahiplerinin sürekli bilgilendireceği belirtildi. Binaların ise önüne güvenlik görevlisi konularak, bina güvenliğinin sağlanacağı belirtildi.

‘SÜRECE GÜVENMEDİĞİMİZ İÇİN EVDEN ÇIKMIYORUZ’
Binalarda oturan bazı ev sahipleri, sürecin sonunda ne olacağını ve sürecin şeffaf ilerlemediğini belirterek evden çıkmayacaklarını ifade etti. Ev sahipleri, “Bize verilen bilgide 10 gün boyunca otelde kalacağımız söylendi. Bu 10 gün içerisinde evlerin oturulur veya oturulamaz derecesinde testlerini yapacaklarını söylediler. Belgede bu bilgiler yer almıyor. Sonrasında ise evlerimiz oturulamaz durumdaysa hiçbir şekilde giremeyeceğiz. Bu yüzden evlerimizden ayrılmak istemiyoruz” dedi.