GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Ekim 2020 Çarşamba 09:50

Buca’daki ‘muhtar vakaları’nda yeni detay: Korona dolmuşu!

İzmir'in Buca ilçesinde muhtarlar arasında yaşanan COVİD-19 vakası artmaya devam ediyor. Konuyla ilgili konuşan Buca Muhtarlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Atatürk Mahallesi Muhtarı Sedat Erşahin" Aliağa’daki dönüş sonrasında dolmuşta bulunan 12 arkadaşımızın tamamının COVİD-19 testi pozitif çıktı. Şu an evlerimizde kontrol altındayız. Hastalığın tam olarak kimden veya nereden bulaştığını bilemiyoruz" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Buca'da muhtarlar arasında yayılan koronavirüsün detayları belli oldu.

19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında ilk önce Çevik Bir Meydanı'nda bir araya gelen ve sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in gerçekleştirdiği fidan dikimine katılan Bucalı muhtarlar, daha sonrasında, AK Parti Buca İlçe Örgütü'nün düzenlemiş olduğu yemeğe katılmıştı. Muhtarlar Günü'nden sadece birkaç gün sonrası ise, Buca da bulunan 7 muhtarın koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklanmıştı.

Yaşanan gelişimler sonrası ise 19 Ekim'in perde arkası ise belli oldu.  Sabah Buca ilçesi sınırları içerisinde yer alan Çevik Bir Meydanı'nda düzenlenen muhtarlar gününe katılan muhtarlar, daha sonrasında servisle İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin etkinliği için Aliağa'ya gitmişti.

TÜM ARKADAŞLARIMIZ POZİTİF
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Atatürk Mahallesi Muhtarı Sedat Erşahin, araçta bulunan 12 muhtarın da COVİD-19 testinin pozitif çıktığını söyledi.  Erşahin "Büyük bir ihtimalle Aliağa'ya gittiğimiz dolmuşta bulaştı bizlere. Araçta 12 muhtar arkadaşımız bulunuyordu ve hepimiz maskelerimiz takılı bir şekilde ayrı koltuklarda oturduk. Ancak araçta klima çalışır vaziyetteydi. Uzmanların söylemelerine göre zaten klimanın yayma özelliği bulunuyormuş. O gün sonrasında araçta bulunan ilk önce 7 ve daha sonrasında ise 12 arkadaşımızın tamamının COVİD-19 testi pozitif çıktı. Şu an evlerimizde kontrol altındayız. Hastalığın tam olarak kimden veya nereden bulaştığını bilemiyoruz.  Aliağa'da zaten pandemi nedeniyle kimse ile temas etmedik, sosyal mesafemizi koruduk. Akşam katıldığımız yemekte de, yemek yediğimiz süre haricinde maskelerimiz takılıydı, ancak yemek yerken mecburen maskelerimizi çıkartmak zorundaydık. Tabii ki yemek sırasından biz tüm sosyal mesafe kurallarına uyduk" dedi.