GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Mayıs 2017 Cuma 17:33

Buca’daki ihmal davasında AK Partili ve CHP’li başkanlara beraat

Buca Belediye eski Başkanları AK Partili Şeboy ve CHP’li Tatı’nın aralarında bulunduğu 34 sanık beraat etti. Şeboy, “O zaman tembihli FETÖ’cüler yapmıştı. Maksat tezgah” dedi.

EGEDESONSÖZ - Buca Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti İzmir eski Milletvekili Cemil Şeboy ile CHP’li Buca Belediyesi eski Başkanı Ercan Tatı’nın aralarında bulunduğu 34 sanığın kaçak yapılara göz yummak, alınan yıkım kararlarını uygulamamakla suçlandıkları davaya devam edildi.

Görevi kötüye kullanmak suçundan 3 ile 6'şar yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları istenen sanıklar önceki oturumlarda suçlamaları kabul etmeyerek bu durumun Türkiye'deki bütün belediyelerin sorunu olduğu dile getirmişti.

Davanın son duruşmasında 34 sanık için beraat kararı verildi.

FETÖ’CÜLER YAPTI, TEZGAH!

Konuyla ilgili Egedesonsöz’e konuşan Şeboy, “Belediyede 24 müdürlük var. Başkanların hepsinin yaptıklarını bilmemesi doğal. O zaman tembihli gelen FETÖ’cüler yaptı ve aynı şeyi 2008’de de yaptılar. Maksat tezgah… İhtisas mahkemelerinin bakması lazım.  Bu dosyaların savcılıktan reddedilmesi lazım. Müdürlerin yaptığı şey doğruydu. Yasa sen eksiği varsa ruhsatı ver sonra o tamamlasın diyor” açıklamasını yaptı.