GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Şubat 2017 Pazartesi 19:16

Buca’da yeni taş ocağı krizi: Ormanlık alandaki projeye ÇED vizesi!

Buca’nın Kırıklar Mahallesi’nde geçtiğimiz yıllarda büyük tepkilere neden olan taş ocağı faaliyetlerine ilişkin yeni bir süreç başladı. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Kırıklar Mahallesi’nden kalan ormanlık alanda taş ocağı kurulması için ÇED süreci başlattı.

Ender ALDANMAZ/EGDESONSÖZ-Buca’nın Kırıklar Mahallesi’nde taş ocağı tartışmaları tekrar alevlendi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Zerdali Tepesi mevkiinde bulunan ve orman statüsünde olan arazide taş ocağı faaliyeti başlatılması için ÇED süreci başlattı.

Doğkem Madencilik tarafından başlatılması hedeflenen çalışmalar kapsamında proje alanı ile ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan 10 yıl süreyle ilgili olarak işletme ruhsatı düzenlendi.  Kalker çıkarılması amaçlanan alan ile ilgili 950 bin TL’lik yatırım öngörülüyor.

2 KİLOMETRE ÖTEDE
Gümüldür’de de taş ocağı faaliyetinde bulunan Doğkem Madencilik tarafından yapılması planlanan taş ocağı faaliyet alanı ise Kırıklar Mahallesi’nin 2 kilometre uzağında olması ise dikkat çekiyor.

İzmir’in akciğerleri olması özelliği taşıyan ve kızılçam ormanlarının olduğu bölgede taş ocağının yapılması geçtiğimiz yıllarda büyük tepkilere neden olmuş ve protesto gösteriler düzenlenmişti.