GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Temmuz 2023 Cuma 20:38

Buca’da mezarlığa çirkin saldırı!

Buca’nın Kırıklar Köyündeki mezarlığa önceki gün çirkin bir saldırı gerçekleşti.. Mezarlığa saldıran grup çitleri yıktı, bazı mezarlara zarar verdi. Yaşanan olay sonrasında Jandarmanın soruşturma başlattığı öğrenildi. 

EGEDESONSÖZ- Olay geçtiğimiz günlerde İzmir’in Buca ilçesinde meydana geldi.

Edinilen göre 3 gün önce Kırıkları Köyü’nün yanı başındaki mezarlığa defin işlemi için gelen 2 cenazenin yakınları sebebiyle köyün içerisinde trafik meydana geldi. Yaşanan trafikten kaynaklı çevrede oturan vatandaşlar evlerine ulaşmakta ve günlük işlerini yapmakta zorluk yaşadılar. Defin işlemleri sonrasında cenaze sahipleri ile kimi vatandaşlar arasında tartışma yaşandı. 

İddialara göre ise dün kimliği belirsiz bazı kişiler mezarlığın yeni açılan kısmına bir saldırı gerçekleştirdi. İzmir'de Çevirmeye yansıyan görüntülerde, gerçekleştirilen saldırıda mezarlık alanının çitlerine ve kimi mezarlara zarar verildiği görüldü. Açık olan mezar yerlerinin de kapatıldığı öğrenildi. 

Saldırı sonrasında bölgeye bakan Jandarma kuvvetleri konu ile alakalı soruşturma başlattı. Mezarlığı gören evlerin kameraların kayıtları incelendi. 

Öte yandan mezarlık alanında cenazesi olan bazı vatandaşların da şikayetçi olacağı öğrenildi.