GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Mayıs 2023 Çarşamba 17:28

Buca’da gündem mali yıl görüşmeleri… AK Parti’den bütçeye veto!

Buca Belediyesi Mayıs ayı olağan ikinci oturumu gerçekleştirildi. Meclisin gündeminde ise, Buca Belediyesi 2022 mali yılı kesin hesabının görüşülüp karara bağlanması yer aldı. Cumhur İttifakı adına konuşan meclis üyesi Ekrem Gündoğdu, “AK Parti ve Cumhur İttifakı ile bürokrasiye özellikle üstüne basa basa söylüyorum. Müdürlük, müdürlük oylayacağımıza, bizim herhangi bir müdürlük ile herhangi bir personel ile bir alıp veremediğimiz yok. Biz burada harcanmış olan paranın gelir-giderini, idare tarafından iyi yönetilemediği için tüm müdürlüklere ret vereceğimizi beyan ediyoruz” dedi.

Ahmet Can KARATAŞ / EGEDESONSÖZ- Buca Belediyesi Mayıs ayı olağan ikinci oturumu gerçekleştirildi. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturuma Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın yokluğunda, birinci başkan vekili İlhan Dal başkanlık yaptı.

KENDİNİZE YAPILMASINI İSTEMEDİĞİNİZ ŞEYİ BAŞKASINA YAPTINIZ!
AK Parti gurubu adına söz alan, gurup başkan vekili Ekrem Gündoğdu, gelecek olan tüm müdürlüklerin gelecek olan bütçe harcamalarına baştan ‘ret’ oyu kullanacaklarını açıkladı. Gündoğdu, “Geçen ay faaliyet raporu görüşmüştük. Bu sene son defa görüştüğümüz bu raporun üzerine bugün de, son defa kesin hesap cetvelini görüşüyoruz. İnşallah 2024’ü görmek nasip olur ise, yepyeni bir kadro, yepyeni bir belediye başkanı ve yepyeni bir siyasi oluşumda karşılaşırız. Gelir olarak, geçen ayda bu konuda belediye başkanımıza tavsiyede bulunmuştum. Başkana, ‘seçime doğru gidiyoruz. Bu idari yönetimin son senesi, bütçe dengesini iyi gözetin” demiştim. Başkanımız burada belediye başkanı seçildiği vakit, Burada bütçenin kötü kullanıldığını, yüksek miktarda borç kaldığını ve bu borçlar nedeni ile kendi elinin kolunun bağlandığını bizlere beyan etmişti. Aynı şeyi şuanda biz yapıyoruz. 694 milyon gibi gelirimiz var. Buna karşın, 814 milyon lira da giderimiz var. Yani 120 milyon lira bütçede açık vermişiz. Bu parayı belediyeyi borçlanarak karşılamışız. Borç olarak geçen sene 376 milyon liralık bir rakamla bu sene gelen borç ise 486 milyon lira. Belediyenin genel borcu olmuş. Bir önceki yıla göre, kısa vadeli borçlarımız da yüzde 160 artış olmuş. Bütçe olarak artık seçim zamanı geliyorken bu rakamları daha da afaki olarak arttırıp devam ediyoruz. Bizim istemediğimiz, bize yapılmasını istemeyen şeyi gelecek başkana maalesef ki bizde yapıyoruz. Bütçenin doğru kullanılamadığı, gelirleri kontrol altına alınmadığı, giderlerin hovardaca harcandığını ve bir sürü afaki harcamaların göze çarptığına şahit oluyoruz. AK Parti ve Cumhur İttifakı ile bürokrasiye özellikle üstüne basa basa söylüyorum. Müdürlük, müdürlük oylayacağımıza, bizim herhangi bir müdürlük ile herhangi bir personel ile bir alıp veremediğimiz yok. Biz burada harcanmış olan paranın gelir-giderini, idare tarafından iyi yönetilemediği için tüm müdürlüklere ret vereceğimizi beyan ediyoruz. Bir sonraki sene bu rakamların yükselmediği ve aşağıya geldiğini görmeyi temenni ediyoruz. Buca halkına bu paraların daha iyi hizmet etmek için kullanılacağını göreceğimiz günlere” ifadelerini kullandı.

Oylama ad okuma sürati ile yapıldı ve açık oylama yöntemi kullanıldı.

Oylama sonucuna göre ise, tüm müdürlüklerin 2022 yılı kesin hesabı Buca Meclisi’nden oy çokluğu ile geçti.