GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Ocak 2024 Perşembe 16:45

Buca'da gündem 'çöp' araçları... AK Parti ve CHP arasında 'mazot' atışması!

Buca Belediyesi'nin Ocak ayı meclisinden 2 oturumunda çöp tartışmaları yer aldı. Cumhuriyet Halk Partili ve AK Partili meclis üyeleri ilçedeki çöp toplama sıkıntısı iddiaları üzerinden karşı karşıya geldi.

Oktay GÜÇTEKİN/ EGEDESONSOZ - Buca Belediyesi Ocak ayı olağan meclis oturumunun ikincisini gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz aylarda geçirdiği kaza sonrası ayakları kırılan Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ın yokluğunda meclise Başkan Vekili İlhan Dal başkanlık yaptı. Mecliste ayrıca "çöp" tartışmaları yaşandı.

GÜNDOĞDU: MAZOT ALAMAYACAK KADAR DÜŞTÜK MÜ?
AK Parti Grup Başkan vekili Ekrem Gündoğdu, çöp konusundaki eleştirilerini dile getirirken, "Çöp araçlarımız ile ilgili tamirciye borçlarımızı ödeyemediğimiz için araçlarımız tamirhanede duruyor. Geçmişte çöplerin 3-4 defa alındığı oluyordu ancak şimdi çöp konusunda mahallelerde ciddi sıkıntı var. 2023'ü 2 milyar bütçe ile kapattık. Personel giderini çıkardığımızda araçlara mazot alamayacak kadar, tamir edemeyecek kadar mı düştük? İyi yönetilmediğini görüyorduk ancak sokakları gezince de daha net görüyoruz. Belediyemizin asli görevi olan çöplerin toplanmaması, asfalt yapılmasını belediye yerine getirmediğini görüyoruz. Buca'yı AK belediyecilik ile tanıştırmak için sayılı günlerimiz kaldı" ifadelerini kullandı.

YORULMAZBAŞ: DİKKATLİ OLUNMASINI RİCA EDİYORUM 
CHP Grup Başkanvekili Özkan Yorulmazbaş ise Aday adaylarına çağrıda bulunurken, "Aday adaylık süreci başladı. Buca'mız belli başlı sıkıntıları yaşıyor inşallah bunlar çözülecek. Ancak aday adaylığı konusunda duvar boyamaları çok kirlilik oluşuyor. Bunda dikkatli olunmasını rica ediyorum.

KAZANOĞLU: ÜLKEYİ TERK ETMEMİZ LAZIM
CHP'li Taner Kazanoğlu ise AK Partili Ekrem Gündoğdu'ya yanıt verirken, "Ekrem abimiz aday adayı. Çöp ile ilgili gördüğüm kadarıyla araçların hepsi yeni. Gayet yeni ve güzel. Ekrem abi sen farklı bölgeyi geziyorsun herhalde. Mazot 100 TL iken 500 TL oldu. AK hükümetten sıkıntımız var, AK belediyecilik olursa herhalde ülkeyi terk etmemiz lazım" ifadelerini kullandı 

GÜNDOĞDU: BEN BUCA'DA YAŞIYORUM 
Yeniden söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu, "Allah'a şükür 50 yıldır Buca'dayız. Urla'da oturmuyoruz. Oturduğum yer Şirinyer. Şirinyer'de bu sıkıntı yaşanıyorsa kenar semtlerin vay haline...Ben her gün Temizlik İşleri Müdürümüze telefon etmekten bıktım. Araçları çalıştırmıyoruz. Sayın Başkan demeç verdi ve kendisi de bunu kabul etti. Araçların bakımını yapamıyoruz. Buca Belediyesi gittiğinde 5 TL lik malı 25 lira fiyat çekiyor ki almasın diye. Çünkü parasını alamıyorlar. Sosyal medyadan bakıyorum CHP aday adayı çıkıp Buca'nın yolları köstebek yuvası, ben gelip düzelteceğim diyor. Bu kadar da olmaz. Siz 15 yıldır burada iktidarsınız" dedi



DAL: EN ÖNEMLİ KONU...
Son olarak söz alan Başkan Vekili İlhan Dal, "Eksikliklerin hepsi tamamlanır. Biz dışarıda geziyoruz ya bu konu kadar dikkat çeken konu uyuşturucu madde kullanımı ile ilgili çok ciddi şikayet alıyoruz. Bu konu belediyenin tek başına altından kalkabileceği konu değil. Gelin tüm kamu kurumları ile bu meselenin üstüne eğilelim" diye konuştu.