GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Temmuz 2016 Pazar 19:56

Buca'da dehşet gecesi: Büyük yangın kontrol altında!

İzmir'in Buca ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü. Çok geniş bir alanda etkili olan, 3 hektar ağaçlık ve bir evin yanarak kül olduğu yangın kontrol altına alındı.

EGEDESONSÖZ - İzmir'in Buca ilçesinde ağaçlık alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan yangın, kent üzerinde yoğun duman oluşturdu.

- FOTO GALERİ: BUCA'DA YANGIN KABUSU!

Alınan bilgiye göre, Çamlıkule mevkisindeki ağaçlandırılmış ve otluk alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın da etkisiyle yayılan ve Deniz Kuvvetleri Hızır Reis Muhabere Elektronik Tesisler Komutanlığı'nın arazisine de sıçrayan yangın nedeniyle ilçe üzerinde yoğun duman oluştu.

Şirinkapı Mahallesi'nin yoğun duman altında kalması nedeniyle vatandaşlar korkulu anlar yaşadı. 

Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğünden 2 helikopter ve 21 yer ekibi, İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve askerler müdahale etti. Ekiplerin çabaları ve rüzgarın şiddetinin azalması sonucu kontrol altına alınan yangının 3 hektar ağaçlık, çalılık ve otluk alana zarar verdiği öğrenildi. Yangında ayrıca bir ev kül oldu. 

KONTROL ALTINA ALINDI 
İzmir'in Bornova ve Buca ilçeleri sınırındaki Şahintepesi Mevkii'nde otluk alanda başlayan, ardından ormanlık alana sıçrayan yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarına başlanan yangında tahliye edilen Buca Huzurevi ve Yaşlı Bakımevi'ndeki yaşlılar tehlikenin geçmesiyle içeri alınırken, yakın sokakta bulunan vatandaşların da evlerine girmelerine izin veriliyor.

Huzurevindeki yaşlılarını tahliyesine yardım eden Dokuz Eylül Üniversitesi Büro Yönetimi öğrencisi 21 yaşındaki Cihat İman, "Yangın önce küçüktü, daha rüzgarında etkisiyle büyüdü. Biz burada öğrenci yurdunda kalıyoruz. Karşıda bulunan huzurevine doğru alevler yaklaşınca oraya gidip yaşlıları dışarıya çıkardık" dedi. Huzurevinde kalan ve dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılan 80 yaşındaki Ayşe Aytaç'ın ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

BAŞKAN PİRİŞTİNA'DAN AÇIKLAMA
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, yangın ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu ve yangının kontrol altına alındığını aktardı. Piriştina açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Şahintepesi olarak bilinen mevkide bulunan askeri alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Çok şükür can kaybı yok.Tedbir amacıyla boşaltılan bakım merkezimizdeki yaşlılarımız da şu sıralar içeriye alınıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve civar illerden gelen ekiplere verdikleri mücadele için teşekkür ederiz. Hepimize geçmiş olsun" 

SABOTAJ İDDİASI ARAŞTIRILIYOR
Yangında zarar gören alanın miktarı henüz belirlenemedi. Bölgede bulunan askeri alandan dolayı sabotaj iddialarına karşın yangının çıkış sebebini belirlemek amacıyla geniş çaplı araştırma başlatıldı. (a.a, dha/haber servisi)