GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Mayıs 2020 Pazartesi 18:37

Buca’da çöp toplama krizi: 'Hayvan, gerizekalı mahluk!'

İzmir’in Buca ilçesinde çöp konteynırlarının görüntülerine tartışmalara neden oldu. Vatandaşların “belediye nerede” sorusuna CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı Pınar Çırçır, “Çöp kutusu varken oraya çöpleri atan gerizekalı mahluğu bulun temizlesin. Yapan hayvanın tekidir” dedi. AK Parti Grup Başkanvekili İzzet Pilgir de, “Ne olursa olsun kimse Bucalı hemşerilerimize bu ifadeleri kullanamaz. Özür dileyin” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Buca İlçesi Menderes Caddesi’nde çöp konternırlarının yanlarında bulunan atık ve çöpler tartışmalara neden oldu. Görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine vatandaşlar “Buca Belediyesi nerede?” sorusunu yöneltti.

Sosyal medya paylaşımlarının altına yorum yapan  CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Pınar Çırçır, “Neden bu duruma belediyeye çağrı yapıyorsunuz anlamış değilim. O çöpleri orada çöp kutusu ve konteynır varken yere atan hayvan nerede acaba? Temizlikte çalışan emekçi insanlar bu pandemi döneminde gece gündüz Buca’nın her köşesinde temizliği, dezenfektanı canla başla yapmakta. Orada son model gömme konteynır var. O çöpü oraya atan gerizekalı mahluğu bulun. Yaptığı pisliği temizlesin” ifadelerini kullandı.

Çırçır ayrıca, “Kimse kusura bakmasın. Temizlik işleri, çöp toplama araçları her dakika sokakta gezecek değil.  O çöpü oraya atıyorlarsa ben de her hakareti ederim. Çöp kutusunun olduğu yerde içine atmak yerine yanına çöp bırakan insan olamaz zaten. Hayvanın tekidir” açıklaması yaptı.

ÖZÜR DİLE

CHP’de önceki dönem il başkan yardımcılığı yapan Çırçır’ın sözlerine birçok kişi tepki gösterirken AK Parti Buca Belediyesi Grup Başkan Vekili İzzet Pilgir de, “Yapmış olduğunuz yorumu esefle kınıyorum. Bucalı hemşerilerimiz  böyle çöp atmış olabilir. Çöpleri toplamak yerel yönetimlerin işidir. Kimse hemşerilerimize gerizekalı mahluk dile ithamda bulunamaz” dedi. Pilgir ayrıca, Buca’da 15 yıldır aynı temizlik firması tarafından çöplerin toplandığını ifade ederken çöp toplama maliyeti en yüksek ilçenin de Buca olduğunun altını çizdi.