GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Mart 2021 Cuma 14:04

Buca'da Bekir Coşkun heykeline çirkin saldırı!

İzmir’in Buca ilçesindeki Bekir Coşkun Parkı’nda heykele saldırı düzenlendi. Çirkin saldırıyı Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nden kınama geldi.

Buca ilçesinde önümüzdeki günlerde açılışı yapılması beklenen  merhum gazeteci Bekir Coşkun’un ismi verilen parkta bulunan heykele kimliği belirsiz kişi yada kişilerce saldırı düzenlendi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Hiçbir saldırı, hiçbir vandallık bizleri, Bucamıza ve hemşehrilerimize hizmet üretme yolundan asla geri döndüremez. Kentimiz ve kentlimiz için yatırım yapmaya, proje üretmeye, eser kazandırmaya devam edeceğiz. Çünkü biz halkız, halkın belediyesiyiz. Halk için, halkla birlikte çalışıyoruz. Açılışını yapmaya hazırlandığımız Bekir Coşkun Parkı’nda yer alan duayen gazetecimiz merhum Bekir Coşkun'un heykeline yapılan saldırıyı esefle kınıyorum” dedi.

İGC: ESEFLE KINIYORUZ
İzmir Gazeteciler Cemiyeti de saldırıyı kınadı. Cemiyet tarafından yapılan açıklamada “Türkiye’nin en iyi kalemlerinden merhum Gazeteci Bekir Coşkun’un adını taşıdığı parkta yer alan heykeline kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından zarar verilmiştir. Bu Vandallık kabul edilemez. Henüz parkın açılışı gerçekleşmeden yapılan saldırıyı esefle kınıyoruz. Bekir Coşkun daima Türk basının özgür ve eşsiz isimlerinden biri olarak anılacaktır.