GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
27 Aralık 2022 Salı 11:50

Buca Cezaevi'nde 'illüstrasyon' atışması!

Buca Cezaevi ile ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ile AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya arasında tartışma yeniden alevlendi. Başkan Soyer'in "gerekirse kepçe önünde yatarım" dediği proje ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi hazırladığı illüstrasyon görselleri sosyal medya üzerinden paylaştı. Kaya'dan ise yanıt gecikmedi.

EGEDEDSONSÖZ  -İzmir’de 30 Ekim 2020 depremi sonrası boşaltılan ve hükümet ile yerel yönetim işbirliğiyle yıkılan Buca Cezaevi ile ilgili tartışmalar hız kesmeden devam ediyor.

İzmir'deki yerel yönetimler ve STK’lar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan projeye karşı olduklarını belirtirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sonsöz TV’de katıldığı programda açıklamalarda bulundu.

BURASI KAMU ARAZİSİ!
Kendilerinin asli görevinin korumak olduğunu dile getiren Başkan Soyer, alanın kamu alanı olduğuna dikkat çekerken, “Bizim asli görevimiz korumaktır. Gerekirse kepçe önüne yatarım. Burası kamu alanı. Şimdi İller Bankası’na geçirdiler. Sanki özel alan… Ticaret alanı gibi şeyler yapacağız dediler. Burası kent hafızasının olduğu bir yer ve Buca, betona o kadar sıkışmış ki. Millet Bahçesi yapalım, ağaç dikelim. Ben gidip zeytin ağacı dikeyim. Buraya hiçbir şey yapılmasın. İnsanların nefes alacağı rekreasyon alanı ortaya çıkarılsın. Burası kamu arazisi. Bunu devletimizin de düşünmesi lazım. Yeşil alan bu kadar daralmışken, bir imkan çıkmış ortaya. Bundan kıymetli bir şey mi olur?” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR'İN SOSYAL MEDYA HESABINDAN GÖNDERME
Büyükşehir Belediyesi ayrıca sosyal medya hesaplarından da alan ile ilgili paylaşımlarda bulunurken, bugün gerçekleştirdiği bir paylaşımda ‘Buca'ya reva görülen / Buca'nın hak ettiği’ yazısıyla büyükşehir ve hükümet planlarını karşılaştıran görselleri paylaştı.

KAYA'DAN YANIT!
Büyükşehir 'in paylaşımına ise AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'dan yanıt geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kaya, "İllüstrasyon değil, gerçek görsel burada. Beceriksizliğinizi yalanlarla örtemezsiniz. Cezaevini yıktık, AVM planınızı kaldırdık, Buca'ya nefes aldırdık" dedi.