GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Mart 2016 Cuma 16:31

Buca Belediyesi’nden ‘vergi borcu’ açıklaması

Buca Belediyesi, vergi dairesinin geçmiş dönemleri de içeren vergi borcu nedeniyle kiracılarına gönderdiği yazı nedeniyle açıklama yaptı. Belediye, “Tarafımıza ulaşmış bir icra işlemi yoktur” dedi.

EGEDESONSÖZ - Buca Belediyesi vergi borçlarına karşılık kira gelirlerini talep eden Buca Vergi Dairesi’nin yazısı üzerine açıklama yaptı. Belediye, kendisinin borçlarına karşılık vergi dairesi tarafından kiracılara ödeme yazısı gönderdiğini vurguladı.

Belediyeden yapılan açıklamada şöyle denildi: “Belediyemize Şirinyer Vergi Dairesi’nden gelen herhangi bir haciz bulunmamaktadır. Şirinyer Vergi Dairesi’nin Belediyemizin mülklerindeki kiracılara göndermiş olduğu yazı, vergi borçlarımızla ilgili olarak Vergi Dairesi ile aramızda yapılan ödeme planı çerçevesindeki bir süreçtir.

Haberde de belirtilen vergi borcunun, kira gelirlerimizle ödenmesi talebi 18.02.2016 tarihli resmi yazımızla Şirinyer Vergi Dairesi’ne tarafımızca iletilmiştir. Talebimizin uygun görülmesi üzerine durum kiracılarımıza Vergi Dairesi tarafından tebliğ edilmiştir.

Belediyemize uygulanan herhangi bir haciz işleminin olmadığını, sürecin her iki kurum arasındaki ödeme planı düzenlemesinden ibaret olduğunun altını bir kez daha çizer, kamuoyunun bu şekliyle bilgilendirilmesi hususunda hassasiyetinizi bekleriz…