GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Mart 2019 Cumartesi 09:07

Buca Adayı Kılıç Egedesonsöz’e konuştu: Benim değil CHP’nin damgası vurulur!

Buca Belediye Başkan Adayı Kılıç, seçildiği takdirde uygulayacağı yönetim anlayışına dair bilgi verdi. Ortak akıl vurgusu yapan Kılıç, “Daha yaşanabilir bir Buca vaat ediyoruz. Bunları yapacağımıza canı gönülden inanıyoruz. Buca halkı bunun için bizi tercih edebilir. Buca’ya benim değil CHP’nin belediyecilik anlayışının damgası vurulur” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Millet İttifakı’nın Buca Belediye Başkan Adayı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Erhan Kılıç, Egedesonsöz’e konuştu.

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala partiler arasındaki rekabet iyice yoğunluk kazanırken İzmir metropolünün en önemli ilçelerinin başında gelen Buca’da ‘altı ok’un ve İYİ Parti’nin desteğini arkasına alan Kılıç iddialı açıklamalarda bulundu.

YAPTIĞIM GÖREVLERE BAKILDIĞINDA BAŞKANLIK HAYALİMİN OLMAMASI MÜMKÜN DEĞİL!
Avukat olan Kılıç, siyasi kariyeri hakkında detaylı bilgi verirken, “23 yıldan beridir Buca’dayım. Hukuk fakültesi için geldim. İdeolojim belliydi. Olayı gençlik yıllarından başlatmazsan zor olur. Lise yıllarından beri böyle bir yönelim vardı. Atatürk’ün devrimleri, cumhuriyetin kuruluş yıllarıyla ilgili sürekli okuduk. Bunu üniversite yıllarında da pişirdik. Düşünce yapımızı oluşturduk. 1996 yılından itibaren CHP gençlik kollarında ve Atatürkçü Düşünce Derneğiyle paralel götürdük. Gençlik kollarında afişleme, bayrak asma yaptık. 1999’da parti baraj altında kaldığında ilçe yöneticiliği ve ilçe başkan yardımcılığı yaptım. O zamanlar çok gençtim. Meclis üyeliği yaptım. Bunların hepsini bir araya getirdiğimizde bir belediye başkan adaylığı ya da belediye başkanlığı hayalinin olmaması mümkün değil. Bulunduğumuz kentte çalışmışız. 23 yıldır aralıksız Buca’dayım. Buca’dan hiç ayrılmadım. Buca’da yerel siyasette bulundum ama bunun yanında genel siyasetten de kopmadım. Partimizin genel siyasetiyle ilgili katkılarımız oldu, uzak değiliz. Bu 5 yıllık dönemde hemen hemen her komisyonun başkanlığını yaptım. Belki benim kadar her komisyona girip başkanlık yapan yoktur. Olan bütün görevlerin başkanlığını yaptım” ifadelerini kullandı.

ADAYLIK KARARIMI İLK DUYDUĞUMDA ŞAŞKINLIK VE HEYECAN VARDI
Adaylık süreci hakkında bilgi veren Kılıç, kendisiyle ilgili kararı duyduğu anki heyecanını da paylaştı. Kılıç, “Şaşkınlık ve heyecan vardı. Heyecan sonrası o duruma kendini hazırlama ve konsantrasyon süreçlerini yaşadık. Doğal olan süreçler zaten. Ailem, eşim yanımdaydı. Eşim, ‘sen zaten siyasetin içindesin, artık ben kabullendim’ derdi hep. Yine de hep arkamda durdu ve beni destekledi. Hiç yalnız bırakmadı. Bu süreçte eve giremiyorum. Çocuğum var 2 yaşında, onu sabahları görüyorum biraz seviyorum sonra çalışmalara çıkıyoruz. 1 aylık durumda yoğunluk var ama kalplerimiz beraber” açıklamasını yaptı.

ŞOVA YÖNELİK BİR HAREKET!
Cumhur İttifakı’nın Buca Belediye Başkan Adayı AK Partili Mustafa Arslan’ı hedef alan Kılıç net ifadeler kullandı. Arslan’ın özellikle cezaevinin kaldırılmasına yönelik verdiği vaat için noter tasdiki almasına karşın konuşan Kılıç, “Mustafa Arslan’ı çok yakından tanımıyorum. Kişisel olarak çok söyleyebileceğim bir şey yok. Vaatler normal AKP vaatleri… Magazinsel, işlevsiz tamamen ranta yönelik projeler… İnandırıcılıklarını yitirmişler artık. AKP zaten bu son 15 yıldan beri yapmış olduğu uygulamalarla halk nezdinde inandırıcılığını yitirdi. Halk artık inanmıyor. Noterden onaylatmış olmasının hukuken bir bağlayıcılığı yok. Şova yönelik bir hareket. Buca halkı bunun kararını verir. Noterden verdiği istifa beyanının hukuken hiçbir geçerliliği yok. Seçimi kazanmaya yönelik bir hareket. Bunu Buca halkı görüyor. 15 yıldan beri yapılanları da görüyor. Noterden onaya ne gerek var? Gelsin yapalım. Bir de bu işi yarına bırakmaya ne gerek var? Gidelim bugünden yapalım işi. Ben hazırım hemen anında gidebiliriz!” dedi.

BİLİNÇLİ SEÇMEN PARTİMİZİ YALNIZ BIRAKMAZ
Kamuoyu araştırmalarına değinen Kılıç, “Elimize gelen anketler var. Çok güzel sonuçlar geliyor. Ciddi manada bir kararsız seçmen var. Kararsızdan kastım şu; sandığa gidip gitmeme konusunda daha önceki süreçlerden yaşanan bir durum var. Ama yani o seçmenler de bilinçli. O seçmenlerin sandığa geleceğini ve partimizi yalnız bırakmayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

İDDİALI ÇIKIŞ: ARAMIZDA CİDDİ BİR FARK VAR
’31 Mart akşamı Buca’da nasıl bir tablo oluşur?’ sorusunu yanıtlayan Kılıç, “İyi bir tablo oluşur. Buca’nın sosyal demokrat, Atatürkçü, laik kimliğine yakışır bir tablo oluşur diye düşünüyorum. Aramızda ciddi bir fark var” dedi.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN BUCA HALKI BİZİ TERCİH EDEBİLİR
Kılıç ayrıca, “Bizim CHP olarak hayallerimiz, hedeflerimiz, kuruluş programımız var. Atatürk’ün bize açmış olduğu yol var. O yolun arkasından bıkmadan, usanmadan gidebilecek bir yapıya, gençliğe ve dinamizme sahibiz. Halkımız eninde sonunda bunu görecek ve CHP iktidarının ne kadar güzel olduğunu görecektir. Biz de bir CHP’liyiz. Ata’mızın yolundan hiçbir zaman ayrılmıyoruz. Ata’mızın bize emanet ettiği cumhuriyeti biz elimizden geldiğince, en iyi manada hem genelde hem yerel siyasette en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Bunlar bizim önceliklerimizdir. Bunun yanında benim gençliğim, dinamizmim, bu işte duyduğum heyecan var. Bunlar da etken olacaktır. Hedefimiz, daha yaşanabilir, nefes alınan, daha yeşil, trafik sorunun kökten çözüleceği, ulaşım problemlerinin olmayacağı, imar sorunlarının çözülüp daha yaşanabilir bir Buca vaat ediyoruz. Bunları yapacağımıza canı gönülden inanıyoruz. Buca halkı bunun için bizi tercih edebilir” açıklamasında bulundu.

ORTAK AKILLA HAYATA GEÇEN PROJELERLE BUCA’YA BENİM DEĞİL CHP’NİN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI DAMGASI VURULUR!
Belediye başkanı seçildiği takdirde ortaya koyacağı yönetim anlayışına dair bilgiler veren Kılıç, “Ben ortak akılla çalışmayı severim. Ortak akıldan birçok yeni fikir çıkar. Senin oluşturduğun projeyi daha da geliştirir. En iyi seviyeye getirir. Biz bunu nasıl yapacağız? Vatandaşla, mahalleliyle, muhtarla, STK’lar, odalar ve sendikalarla görüşeceğiz. Böyle bir 5 yıllık dönemimiz olacak. Onlardan aldığımız görüşlerle Buca için çalışacağız. Buca’nın nokta atışı yerlerine yapacağımız projelerde önce onların görüşünü alacağız. Bu zaten kendiliğinden bir farkındalık yaratacak. Kuracağımız e-belediye hizmetiyle de vatandaşlarımızın sorunlarına anında cevap vereceğiz. Belediye hizmetlerini en yükseğe çıkardığımızda Buca halkı zaten bunu görecektir. Bunun haricinde öğrencilerimize, pazar yerlerimize, spor tesislerimize, kültürel alandaki projelerle Buca’ya benim değil CHP’nin belediyecilik anlayışının damgası vurulur” diye konuştu.

BEN BUCA’NIN HİZMETKARIYIM!
Birinci dönemi kazandığı takdirde hemşerilerinden istek gelmesi halinde daha sonraki dönemlerde de yarışın içinde olabileceğinin sinyallerini veren Kılıç, “Hayallerim var benim. Ben Buca’nın hizmetkarıyım. Geldiğimde de öyle olacağım. Buca halkı bana teveccüh eder, ‘devam et’ derse ben onun için mücadele veririm. Ama süreklilik haline getirilen ve siyasetin meslek haline getirilmesine yol açan nedenlere de karşıyım. Bu işi ben 1 dönem 2 dönem yaparım ama benden daha iyi yapacak da muhakkak çıkacaktır. Gençlerimiz çıkacaktır. Onların da önlerini açmak bizim görevimizdir. Ben nasıl genç geldiysem yeni gençlerimiz de gelir. Onlar da Buca’ya faydalı olabilir. Hedeflerimizi her zaman bir tık yukarı çıkarmak hem dünya görüşümüz hem de siyasal olarak da düşündüğümüz bir durumdur” dedi.  

SEÇMENE NET MESAJ: KESİNLİKLE SANDIKLARA SAHİP ÇIKIN!
Seçime sayılı günler kala partisini destekleyecek seçmene mesaj veren Kılıç, “Buca halkına vereceğim en önemli mesaj; sandıklara sahip çıksınlar! Sandıklara sahip çıksınlar dememdeki kastım, muhakkak ama muhakkak katılım göstersinler. Sandıklara gelsinler, partilerine sahip çıksınlar. Daha yaşanabilir bir Buca için kesinlikle sandığa gelsin herkes, oyunu kullansın. Sandığa gitmemeyi düşünen o kesim bizim için çok önemli” ifadelerini kullandı.