GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Temmuz 2019 Cumartesi 08:15

Bu kadarına pes! İzmir'in içme suyunu karşılayan baraja taş ocağı hamlesi

Merkezi Diyarbakır’da bulunan Livmer Madencilik İzmir’in Menderes İlçesi’nde bulunan Tahtalı Baraj Havzası’nda mermer ocağı açmak için başvuru yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuran şirket burada yıllık 700 bin ton mermer üretecek. Şirkette, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri ve Diyarbakır Mermerciler Derneği Başkanı Fahrettin Çağdaş’ın ortaklığı bulunuyor.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in içme suyu ihtiyacını karşılayan Menderes İlçesi’ndeki Tahtalı Baraj Havzası’na mermer ocağı kurulumu için ön izin verildi. Diyarbakır merkezli Livmer Madencilik Şirketi’nen başvurusunu değerlendiren Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ÇED sürecini başlattı. Buna göre şirket, Değirmendere Mahallesi sınırlarına den gelen baraj havzasının yüksek kesimlerindeki kayalık-dağlık alanda mermer çıkartacak.

Toplam 24,92 hektarlık alanda 250.000 m3 /yıl (700.000 ton/yıl) mermer üretiminden, %15 üretim verimi ile 37.500 m³/yıl Blok Mermer Üretimi yapacak. Orman alanında kalan mermer ocağı için ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan izin alınacak.

Livmer Madencilik Şirketi, Ticaret Sicil Kayıtlarına göre tamamen Diyarbakır menşeili bir şirket. Merkezi Diyarbakır’da bulunan şirketin ortakları arasında  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri ve Diyarbakır Mermerciler Derneği Başkanı Fahrettin Çağdaş, Jeoloji Mühendisleri Odası Diyarbakır eski Yönetim Kurulu Üyeleri Fahrettin Gürler ve Murat Hocaoğlu ile Diyar Madencilik Sahibi Çiya Cengiz yer alıyor.