GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Tarım
15 Nisan 2020 Çarşamba 10:44

Brezilya'dan Türkiye'ye hayvan ithalatı iddiası!

Hayvan ithalatının yasak olduğu ve Türkiye’nin gündemini tamamen koronaviris salgınının oluşturduğu bir dönemde Brezilya’dan sessiz sedasız 10 bin baş besilik hayvan ithalatı yapıldığı iddia edildi.

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Türkiye, koronavirüs salgınından dolayı hafta sonu hayatın durduğu bir dönemde büyük bir hayvan sevkiyatına sahne oldu. Haberde, Brezilya’dan ithal edilen yaklaşık 10 bin baş besilik hayvan Pazar akşamı İskenderun limanında indirilerek yüzlerce tırlarla Şanlıurfa’ya taşındığı belirtildi.. 

10 BİN İTHAL HAYVAN İSKENDERUN LİMANINDAN ŞANLIURFA’YA GÖTÜRÜLDÜ 
İddiaya göre, Polaris 2 isimli büyük yük gemisi Brezilya’dan yüklediği yaklaşık 10 bin baş besilik hayvanla birlikte, sokağa çıkma yasağının uygulandığı Pazar akşamı İskenderun limanına yanaştı. Limandan yüzlerce tıra seri bir şekilde yüklenen besilik hayvanlar, Şanlıurfa’ya götürüldü. Hayvanların tırlara yüklenmesi sırasında kesinlikle hiçbir görüntü alınmasına müsaade edilmedi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HAYVAN İTHALATININ YASAKLANDIĞINI AÇIKLAMIŞTI 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, hayvan ithalatının durdurulduğunu açıklamıştı. Bilindiği üzere Tarım ve Orman Bakanlığı, 26 Ekim’de besilik sığır ithalatı uygulama talimatı ve teknik şartnamesinde düzenleme çalışması yapılacağını belirterek, besilik hayvan ithalatının bu tarihten itibaren tamamen durdurulduğunu duyurmuştu.