GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
16 Ağustos 2022 Salı 13:53

Borsa ihaleye çıkıyor... İzmir'e tarım teknoloji üssü yolda!

İzmir’de ‘tarım teknoloji üssü’ kurmayı hedefleyen İzmir Ticaret Borsası,  İzmir Tarım Teknoloji Merkezi’nin yapımı için ihaleye çıkma kararı aldı. Yayımlanan metinde 8 Eylül'de  gerçekleştirilecek ihalenin açık ihale usulü ile gerçekleştirileceği belirtildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Tarım Teknoloji Merkezi (İTTM), İzmir Ticaret Borsası öncülüğünde, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Yaşar Üniversitesi, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ege İhracatçı Birlikleri, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ortaklığında, İzmir Kalkınma Ajansı eş güdümüyle hayata geçirilmesi planlanan İzmir Tarım Teknoloji Merkezi için kritik adım atıldı.

İTB öncülüğünde yürütülen proje kapsamında yapının inşaatı için ihaleye çıkma kararı alınan süreçte, ihale tarihi netleşti. ‘Tarım teknolojileri AR-GE üssü’ sloganı ile yapılması planlanan proje için 8 Eylül saat 10:00’da ihaleye çıkılmasına karar verildi. İhalenin ise açık ihale usulü ile gerçekleştirilereceği duyuruldu.