GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Mart 2022 Pazartesi 13:53

Bornovalı kaçak kuyumcu teslim oldu... Neden kaçtığını itiraf etti!

İki hafta önce çok sayıda vatandaş ve firmayı dolandırıp 60 milyon liralık altınla kayıplara karışan Varol Şen’in polise teslim olduğu, ilk sorgusundan sonra tutuklandığı öğrenildi.

EDEGESONSÖZ – Bornova’nın Çamdibi semtindeki kuyumcu dükkanının kepengini 15 Mart sabahı indirip kaybolan, vatandaşlardan ve çeşitli firmalardan aldığı 60 milyon lira değerindeki altınla kayıplara karışan kuyumcu Varol Şen’in polise teslim olduğu, ilk sorgusunun ardından cezaevine gönderildiği  öne sürüldü.

Aileye yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, kuyumcu Varol Şen’in polise giderek teslim olduğu öğrenildi. Şen’in,  bazı işadamlarından yüklü miktarda alacağı olduğu ve tahsil edemediği, bu nedenle böyle bir yola başvurmak zorunda kaldığını söylediği, borçlarını ödeyebilecek alacak ve gayrimenkule sahip olduğunu ifade ettiği öne sürüldü. Varol Şen’i çok sayıda avukatın savunduğu bilgisine ulaşıldı. Bu arada dolandırılan vatandaş ve firmaların, altınlarının iadesi için yasal işlemlere başladığı iddia edildi.

Geçen hafta içinde, kuyumcu Varol Şen’e verdiği altınları dolandırıcılık olayından bir-iki hafta önce geri çekmeleri sonucu dolandırılmaktan kurtulan vatandaşlar, “Gerçekten ucuz yırttık” diyerek lokma döktürmüştü.