GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
16 Nisan 2017 Pazar 09:56

Bornova’nın çocuk elçileri sertifikalarını aldı

Bornova Belediyesi’nin Yaşasın Derneği ile birlikte hayata geçirdiği “Çocuk Hakları Elçileri” projesi kapsamında eğitimlerini tamamlayan çocuklar katılım belgelerini aldı.
Uluslararası Çocuk Merkezi tarafından desteklenen “Çocuk Hakları Elçileri” projesi Yaşasın Derneği (Yaratıcı Şahane Sürdürülebilir İnovasyon Derneği) ve Bornova Belediyesi işbirliği ile uygulanmaya başladı. 9-18 yaş arası çocukların çocuk hakları konusunda bilgilendirilmesini amaçlayan “Çocuk Hakları Elçileri” projesi kapsamında eğitim düzenlendi. Oyunlaştırılmış atölye çalışmaları ile farklı okullardan 40 öğrenci kendi haklarını öğrendi. Katılım belgesi alarak çocuk hakları elçisi ünvanını alan katılımcılar ikinci aşamada okul işbirliği ile edindikleri bilgileri arkadaşladıyla paylaştı.
 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, proje ile çocuk haklarından, akran zorbalığına, ebeveyn boşanmalarından çocuk mültecilere kadar farklı alanlarda bilgilendirmeler yapıldığını belirterek, “Bu oyunlaştırılmış eğitimler UNICEF ve Türkiye’nin de taraf olduğu Çocuk Hakları Sözleşmesi referans alınarak hazırlandı. Çocuk hakları elçilerimiz bilgilerini arkadaşlarıyla paylaşarak aldıkları eğitimi dalga dalga bütün akranlarına yayacak. Böylelikle çocuklarımız geleceğe daha iyi ve haklarını sonuna kadar kullanarak hazırlanacak” diye konuştu.