GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Temmuz 2016 Cumartesi 11:49

Bornova Meclisi’nde ‘Atatürk büstü’ tartışması!

Büyükpark içinde yapılan düzenleme AK Parti ile CHP grubu arasında tartışma konusu oldu. Başkan Atila’dan net açıklama geldi.

EGEDESONSÖZ - Bornova Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Başkan Olgun Atilla idaresinde gerçekleşti.

Oturumda söz alan AK Parti Meclis Üyesi Bora Koçu Büyükpark’taki çalışmalar için konuştu. 

Koçu, “Bu parkta 26 yıldır düzenleme yapılmıyordu. Adı Büyükpark olsa da Bornova'ya yakışmayan bir parktı. Geç de olsa bir çalışma yapılıyor. Güzel bir çalışma, yapan arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Defalarca konuştuğumuz bir konu vardı. Orada bir Atatürk büstü var mı? Var mı, yok mu diye iddialara konu oldu. Varsa nerede olduğunu bilmiyoruz. Bu durum Bornova'ya yakışmıyor. Belediyenin oraya bir Atatürk büstü kazandırmasını talep ediyoruz” dedi.

BAŞKAN ATİLA: GÖREVE GELİR GELMEZ BAŞLATTIK!

Başkan Olgun Atila ise, “Geç de olsa dendi ama maalesef izinleri ancak alabildik. Göreve gelir gelmez yasal çerçevede projeye başladık. Havuzuyla, diğer alanlarıyla parkı daha güzel hale getireceğiz. Daha hareketli, insanlarımızın burada eğlenebildiği, güzel vakit geçirebileceği bir hale getirmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

MECLİS ÜYESİNE YAKIŞMADI

CHP Grup Başkanvekili Ulaş Polat da, “AK Partili meclis üyesinin söylemine açıkçası biz de anlam veremedik. Parkta heykel bulunmamasını mı, yoksa var olan heykelin ufak olmasını mı eleştiriyorlar anlayamadık, ciddiye de almadık. Ama şunu sormak istiyoruz, acaba kendilerinin Bornova'dan haberleri var mı? 'Acaba var mı, yok mu?' şeklinde bir tartışmaya girmek bile bir meclis üyesine yakışmadı” ifadelerini kullandı.