GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Ağustos 2024 Perşembe 19:16

Bornova’dan Karaburun’a yardım eli!

Bornova Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı ilk oturumu Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki yönetti. Mecliste, Karaburun Belediyesi’ne yapılacak olan araç yardımı gündeme geldi. İlgili madde oy birliği ile ilgili komisyonlara gönderildi.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Bornova Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı ilk oturumu gerçekleştirildi. Meclisi Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki yönetti.

Mecliste başkanlıktan gelen önergeler görüşüldü. Başkanlıktan gelen Karaburun Belediyesi’ne destek olarak 1 adet kamyon, 1 adet vidanjör, 1 adet beko loder, 1 adet Traktör Römorkunun hibe edilmesi hakkında önerge meclis gündemine getirildi. İlgili madde plan bütçe, ulaşım, hukuk komisyonlarına oy birliği ile gönderildi.

‘UMARIZ BİZE ABİ OLAN BELEDİYELER OLUR’
Erzurum ili Şenkaya ilçesi, Karabük ili Safranbolu ilçesi, Kütahya ili Şaphane Belediyeleri’nin kardeş belediye olmasına dair önerge meclis sunuldu. Maddeyle ilgili olarak AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Sait Tatlı “Genelde Bornova ilçesi büyük olduğu için yardım talebinde bulunmak adına kardeş belediye oluyorlar. Genel olarak gelen talepleri kabul ettik, umarız bize de abi olan belediye olur ve bize destek olurlar” dedi.

‘İSTANBUL VE ANKARA İLE ORTAK PROJEMİZ OLACAK’
Tatlı’ya yanıt olarak Başkan Eşki ise “Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri ile yakın zamanda ortak projelerimiz olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni zaten söylemeye gerek yok” ifadelerini kullandı.

TATLI İZBAŞ HAKKINDA ÇIKAN İDDİALARI SORDU
Mecliste ek gündemler görüşüldü. Ek gündem içerisinde yer alan başkanlıktan gelen önergeler görüşüldü. Maddeyle ilgili olarak söz alan AK Partili Tatlı, “Geçtiğimiz zamanda yaklaşık 30 milyon kadar sermaye artırımında bulunduk İZBAŞ için. İZBAŞ bir yer değişikliği yaptı ve tadilat masraflarıyla ilgili basında 2,5 milyon TL tadilat masrafı yapıldığı dile getirildi. Bu iddialar hakkında açıklama yapabilir misiniz?” diye başkana yönelik sorusunu dile getirdi.

‘İZBAŞ’I BÜYÜTMEK İSTİYORUZ’
Konuyla ilgili yanıt veren Eşki, “Sadece İZBAŞ değil her yerde kira masrafları fazla. Tadilatın yapılan işe göre ucuz olduğunu düşünüyorum. Bu işle ehliyet sahibi olan arkadaşlarınız varsa gezebiliriz. Basına yansıyan 2,5 Milyon TL tadilat masrafından daha fazla bir masraf oldu. Daha fazla tadilatı var. Çok büyük bir alan, satın almaya kalksak o kadar paraya alınmaz. Gayet ideal rakamlarda iş yapıldı. İZBAŞ’ı büyütmek istiyoruz, bu daha başlangıç bedeli. Merak eden arkadaşlar varsa beraber gezebiliriz. Sermaye arttırımı değil, kamusal hizmet olarak görüyoruz belediye tuvalet ve çay ocaklarını. Medeni şartlarda olması gerekiyor. Tamamen ücretsiz hale getireceğiz tuvaletleri. O anlamda bunları İZBAŞ’tan alıyoruz. Belediyenin herhangi bir binasına girdiğinizde hizmet olacak. İZBAŞ’ın gelir getiren yerlere sahip olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

MÜHEDİSLERİMİZ ‘BU BİNA BORNOVA YIKILIRSA YIKILIR’ DEDİ
Özel Bornova Belediyesi Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu ile ilgili deprem performans analiz raporları sonucunda söz konusu yurdun kapatılması mecliste görüşüldü ve maddeyle ilgili olarak Başkan Eşki şu yanıtı verdi;

Şu anda orada bir kayıt yok. Burası zorunluluktan kaynaklı bir kapatma var. Bir performans analizi istendi. Bizim mühendislerimiz farklı söyledi. ‘Bu bina yıkıldığı zaman zaten Bornova’da bina kalmaz’ dediler. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı güçlendirme istedi. Yurt gibi bir yerde risk alamayız. Güçlendirme yapmak zorundayız. Gençlik ve Spor Bakanlığı bildirim yapın dedi. Yurt önemli bir problem. Yurtla ilgili özel bir çalışmamız var ama daha somut verilerimiz ortaya çıkmadı.