GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Ekim 2024 Salı 19:38

Bornova’dan Beydağ’a emektar BMC hibesi!

Bornova Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki liderliğinde toplandı. Mecliste, Beydağ Belediyesi’ne hibe edilecek olan araçlar gündeme geldi. Bornova’dan Beydağ’a, bir damperli kamyon ve bir kamyonetin hibe edilmesi meclisten oy çokluğu ile geçti.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Bornova Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Meclisi, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki yönetti.

Mecliste komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü.

Mecliste komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü. Başkanlıktan gelen “Beydağ Belediye Başkanlığının 04.06.2024 tarihli 5670 sayılı yazısı ile çeşitli araç ve iş makinesi talebinde bulunmuş olup, belediyenin envanterinde yer alan 35 AU 6026 plakalı 2006 model Peugeot Combi Van Kamyonet ile 35 AUL 78 Plakalı 1992 model BMC Cummins Damperli Kamyonun bedelsiz olarak hibe edilmesi hakkında önerge” mecliste görüşüldü. Beydağ Belediyesi’ne verilecek olan araç desteği önergesi oybirliği ile hukuk, plan bütçe ve ulaşım komisyonuna gönderilmişti. Komisyondan oyçokluğu ile gelen öneri mecliste görüşüldü.

AK PARTİLİ DALGIÇ: HİBE YERİNE TASFİYE EDELİM
AK Parti Meclis Üyesi Akın Dalgıç, araçların hibe yerine tasfiye edilmesinin daha doğru olduğunu belirterek, “Ekonomik ömürlerini doldurmuş araçlar deniyor. Ekonomik ömrünü doldurmuş araçlar mı? Bu iki araç ömürlerini tamamlamış ise tasfiye etmek gerekir. Bu araçlar tasfiye edilsin, bunların yerine yerli ve elektrikli araç alalım. Genelge de buna müsaade ediyor. Bu araçların bu şekilde değerlendirilmesini istiyoruz, en azından yeni ve sıfır araç alınmış olur. Beydağ Belediyesi Büyükşehir’den temin edebilir. Bazı noktalarda eksikliğimiz var, araç konusunda yaşadığımız eksiklik var” dedi.

BAŞKAN EŞKİ: BU BAĞIŞTAN DOLAYI DAHA FAZLA KAMU YARARI GÖRDÜK
Başkan Eşki, Dalgıç’ın verdiği tavsiyenin de doğru olduğunu belirterek, “Bunun kararını Fen İşleri ile verdik. Randıman alınmayan araçlar. Beydağ Belediyesi’nin sadece zabıta aracı ve makam aracı vardı. Bu bağıştan daha fazla kamu yararı gördük. Yanlış veya olmaması gerekir demiyorum. Oradaki insanlara daha fazla faydalı olacağını gördük. Evet bizde eksilme olabilir ama orada daha fazla fark yaratabilir. Sadece araç eksikliği yaşamıyoruz. Çok iddialı park yapmak istiyoruz, araçlar orada çok yoğun kullanılıyor. Biraz da mesai politikasını sıkı tutmaya çalıştık, dallar ortada kaldı biraz” diye cevap verdi.

İlgili madde mecliste oy çokluğu ile kabul edildi.

AK PARTİLİ TEKİN: KOMİSYONLARDA BİZE BİLGİ VERİLMEDİ
Komisyonlardan gelen 3 yıllığına 30 adet şoförsüz ve yakıtsız araç kiralanmasına ilişkin olarak komisyonlardan gelen rapor meclise geldi. Oyçokluğu ile gelen rapor hakkında söz alan AK Parti Meclis Üyesi Ercan Tekin, komisyonlarda kendilerine bilgi verilmemesinden şikayetçi olarak, “Üçte geniş bir açıklama yaptınız. 30 araç kiralanması ile ilgili bilgi geldi. Gelen rakamlara bakınca hiçbir fizibilite raporu iletilmedi, sorduğumuz sorulara cevap verilmedi. Komisyon üyelerimizde bilgi varsa bize iletsinler. Bizler de komisyon olarak kamu hizmeti olarak görev yapıyoruz. Sizler zaman konusunda problem yaşamış olabilirsiniz. Ben kendi adıma dördüncü madde ile alakalı alamadığım bilgiyi burada almak istiyorum. İşleyişle alakalı galiba bir sıkıntı var, bilgi istediğimizde bilgi alamıyoruz” dedi.

BAŞKAN EŞKİ: OLUMLU BİR ELEŞTİRİ OLARAK ALIYORUM
Başkan Eşki, eleştiriyi olumlu bir şekilde ele aldıklarını dile getirerek, “Olumlu bir eleştiri olarak alıyorum. Madde istense meclis gündemine gelmeden bakanlık ile yazışmayla yapılabilir ama gizlilik istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili madde oy çokluğu ile kabul edildi.

Meclis dilek ve temennilerin ardından sona erdi.