GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Ağustos 2024 Cuma 10:00

Bornova'da 'tarihi' karar!

İzmir’de iki üniversiteye ev sahipliği yapan Bornova’da bulunan Gençlik Merkezi’nin geleceğiyle ilgili olarak yeni bir karara imza atılıyor. Konuyla ilgili konuşan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Gençlik Merkezi’nin yıkılacağını ve yerine tiyatro sahnesi kurulacağını söyledi. Eşki, Gençlik Merkezi’nin farklı bir lokasyonda yapılacağını ve bunun için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ - İzmir’in öğrenci yoğunluklu ilçelerinden biri olan Bornova’da öğrenciler adına önemli bir değişikliğe imza atılıyor. Ege Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi’ne ev sahipliği yapan Bornova’da öğrencilere hizmet veren Büyükpark’ta bulunan Gençlik Merkezi yer değiştirecek.

‘İZMİR’İN EN İYİ TİYATRO MERKEZİ GELİYOR’
Bornova Belediyesi’ne bağlı olan Gençlik Merkezi’nin yeni dönemde yıkılacağı ve yerinin değişeceğini Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki “Gençlik merkezini farklı bir lokasyona kaydıracağız. Şu anda onun yeriyle yeni bir çalışma yapılıyor” sözleriyle dile getirdi. Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Eşki, “Gençlik Merkezi’nin yeri değişecek Çünkü Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nin olduğu yeri ve yanındaki gençlik merkezini ve arkasındaki otoparkı yıkıyoruz. Oraya İzmir'in en iyi tiyatro sahnesi yapılacak. Komple o alana” dedi.

AYFER FERAY NE OLACAK?
Aynı bölgede tiyatro merkezi olarak bulunan Ayfer Feray Açıkhava Tiyatro Salonu ile ilgili planlarını da anlatan Eşki, “Tiyatro sahnemizin ardından Ayfer Feray’da da farklı bir uygulama yapılacak” dedi.