GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
23 Şubat 2016 Salı 12:33

Bornova’da ‘iyilik’ hattı: Tarladan torbaya!

Bornova Belediyesi’nin ihtiyaç sahipleri için açtığı Dost Market, EÇEV’li öğrencilerin kullanılmayan tişörtleri meyve kabuklarıyla renklendirerek yaptıkları bez torbaları tanıtmak için aracı oldu.

Bornova Belediyesi’nin ihtiyaç sahipleri için açtığı Dost Market, Bornova Belediyesi’nin olanaklarıyla binlerce Bornovalıya ulaşırken iyilik yapmak isteyenlere aracılık etmeye de devam ediyor. Dost Market, EÇEV Altındağ Rasih Somer Eğitim Merkezi’nden öğrencilerin çevre dostu projesinin duyurulmasına da katkıda bulunuyor.

EÇEV Altındağ Rasih Somer Eğitim Merkezi’nde öğrenciler bu yıl ‘Çöpe Çözüm Çöple Çözüm’ temasıyla gerçekleştirilen First Lego Lig ile Bilim Kahramanları Derneği’nin birlikte düzenlediği Turnuva’ya ‘Tarladan Torbaya’ isimli projeleriyle katıldılar. İki üniversite öğrencisinin de takım koçluğu yaptığı ortaokul öğrencileri kullanılmayan tişörtler ve meyve kabuklarından bez torba ürettiler. Bu çalışmayı Nevvar Salih İşgören Huzurevi’ndeki yaşlılarla birlikte yapan çocuklar atıklardan bez torba üretirken büyüklerinin güzel vakit geçirmesine katkıda bulundular. Naylon poşetlerin doğaya verdiği zararları önleme düşüncesinden yola çıkan öğrenciler, tişörtleri kesip meyve kabuklarından elde ettikleri boyalarla renklendirdikleri bez torbaları Dost Market’e hediye ettiler. Öğrenciler yaptıkları projeyle bir yandan çevrenin korunmasına katkıda bulunurken bir yandan da ihtiyaç sahipleri ile dayanışma içinde olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını dile getirdiler. Gruplarına ‘Antidote’ ismini veren öğrenciler Turnuva’nın İzmir ayağında ‘Özdeğerler Jüri Ödülü’nü kazanarak 19-20 Mart 2016’da İstanbul Kültür Üniversitesi’nde yapılacak final yarışmasına katılmaya hak kazandılar.

Antidote grubu kazandıkları ödülün gururunu Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’yla da paylaştı. Eğitmenleriyle birlikte Başkan Atila’yı makamında ziyaret eden çocuklar, projelerinin detaylarını anlattılar.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, EÇEV’li öğrencilerin projesinin büyük bir takdiri hakettiğini belirterek, “Çocuklarımızın duyarlı birer birey olarak yetişmesi çok önemli. Tarladan Torbaya projesiyle bu duyarlılığı en güzel şekilde gösterdiler. Üçüncü şubesini açarak daha çok ihtiyaç sahibine hizmet verdiğimiz Dost Market ile bu projeyi tanıtmaktan da büyük bir onur duyuyoruz” dedi. Başkan Atila eskiden bez torbalarla alışveriş yapıldığını hatırlatarak, “Şimdi her yerde naylon poşetler kullanılıyor. Bu proje insanlarımızı bilinçlendirme anlamında çok önemli. Bez torba kullanımının Dost Market’ten başlayarak yaygınlaşması için önemli bir adım atıldı” dedi.