GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Eylül 2016 Cuma 20:44

Bornova'da hasat zamanı!

Yıllardır üretimi azalan ve 5 yıl önce Bornova Belediyesi’nce oluşturulan bağda yetiştirilmeye başlanan üzümlerin yeni sezon hasatı yapıldı. Bornova Misket Üzümü’nü yetiştirmek isteyen Bornovalılara dağıtmak üzere fidanlar da üretilen bağdan bu sene 2 ton civarında ürün elde edildi.
İlçenin unutulan değerlerini tekrar kazandırmak için bir çok proje üreten Bornova Belediyesi, dünyada lezzetiyle tanınan ve en iyi şarapların yapımında kullanılan Misket Üzümü’nü anavatanında yeniden yetiştirmeye başladı.
 
Beş yıl önce kurulan üzüm bağında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilimsel ve teknik destekle üretim yapılıyor.  Çamiçi Mahallesi’nde 5 dönümlük bir alanda yer alan Bornova Belediyesi üzüm bağlarında yetişen misket üzümlerinden bu yıl 2 ton üzüm hasatı gerçekleşti.
 
Misket Üzümü hasatına katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “İlçemizden dünyaya yayılan fakat uzun yıllar önce üretimi durdurulan bu lezzetimizin, tekrar hayat bulması bizim için büyük bir mutluluk . Bu proje ile Bornova ve İzmir yok olmuş çok önemli bir değerine yeniden kazanırken, önemli bir markasını da kavuşmuş oldu” diye konuştu.