GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Eylül 2017 Çarşamba 11:06

Bornova'da gaziler unutulmadı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e 1921 yılında Mareşal Rütbesi ve Gazi ünvanının verilmesi nedeniyle Gaziler Günü olarak kutlanan 19 Eylül’de, Bornova’daki gaziler de unutulmadı. 

Tören, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Garnizon Komutanı Topçu Albay Abdullah Katırcı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi Sekreteri Hüseyin Alar Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Terörle Mücadele Gaziler Derneği’nin çelengi de Anıt’a konuldu.

Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi 10. Sınıf Öğrencisi Sümeyye Kılıç Mehmet Emin Yurdakul’un ‘Ya gazi ol ya şehit’ isimli şiirini okudu. Çelenk sunumunun ardından bir konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi Sekreteri Hüseyin Alar, şehit ve gazilerin üzerinde yaşanılan toprakları vatan haline getirdiğini belirterek, “Bu vesileyle yaşadığımız toprakları bize vatan eden şehitlerimizi ve gazilerimizi sayfıyla anıyorum. Bizlere her zaman günüllerini açan vatandaşlarımıza ve yöneticilerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi. (DHA)