GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Aralık 2019 Salı 11:24

Bornova'da Çapın resmen yola çıktı: Teveccühe layık olacağım!

CHP’de devam eden kongre sürecinde Bornova’da yarışa katılan üç isimden birisi olan eski İlçe Başkanı Ertürk Çapın, “Parti örgütümün teveccühüne layık olmaya çalışacağım” dedi. Çapın, 2009 seçimlerinin kendi geçmişi açısından ilçe başkanı olarak kıvanç dolu olduğunu söyledi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde devam eden ilçe kongreleri büyük oranda tamamlanırken gözler geri kalan ilçelere çevrildi. Birçok dengenin bulunduğu Bornova’da kantara çıkacak kişi sayısı üçe çıktı. Eski İlçe Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Kültürel İşler Dairesi eski Başkanı Selma Nalbantoğlu ile Gürol Türkmentepe’nin ardından eski İlçe Başkanı Ertürk Çapın da göreve resmen talip oldu. Adaylık açıklaması için hazırlıklara başlayan Çapın, göreve hazır olduğunu söyledi.

Çapın, “Parti örgütümün teveccühüne layık olmaya çalışacağım. Arkadaşlarımız toplandılar ve benim aday olmam konusunda karar verdiler. Ben de kabul ettim. 2009 yerel seçimlerinde ilçe başkanıydım. O dönem Bornova’da seçimleri şimdi Milletvekilimiz olan Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ile kazandık. 2 bin oy geriden geldiğimiz seçimde 50 bin oy fark attık. 2009 yerel seçimleri bizim için kıvançtır” dedi.