GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Şubat 2016 Çarşamba 11:22

Bornova’da bu kez çocuklar tasarlayacak!

Bornova Belediyesi mevcut imar planları kapsamında çocukların yaratıcılığını desteleme ve alternatif bir cazibe merkezi yaratmak amacıyla ‘Bornova Çocuk Dünyası Mimari Proje Yarışması’ düzenleyecek.

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - Çocukların yaşamlarını zenginleştirici, merakı, yaratıcılığı ve öğrenmeyi destekleyen katılımlı programlar sağlamak ve kent için alternatif cazibe noktası olmaya aday bir merkez yaratmak amacıyla Bornova Belediyesi mevcut imar planları kapsamında ‘Bornova Çocuk Dünyası Mimari Proje Yarışması’ düzenleyecek.

Projeyle ekonomik, özgün ve nitelikli mimari yaklaşımların, işlevsel ve yenilikçi çözümlerin öne çıkarılmasının yanı sıra doğaya saygılı, sürdürülebilir, çağdaş bir çevre ve mimari anlayış ortaya koyulacak.

Ayrıca ilgili mesleklerin gelişmesi, mesleki etik değerlerin pekişmesi ve katılımcıların uluslararası rekabet gücü kazanmalarına uygun ortamın sağlanması da amaçlandı.

Projeler jüri başkanlığını Doç. Dr. Hikmet Gökmen’in yapacağı ve Doç. Dr. Zehra Akdemir, İnşaat Mühendisi Deniz Alkan, Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Alparslan ve Yüksek Mimar Semra Uygur’un oluşturduğu jüri tarafından değerlendirilecek.

Projenin Danışman Jüri Üyeleri ise, Bornova Belediye Başkanı Yüksek Mimar Olgun Atila, Bornova Belediyesi Başkan Yardımcısı Şehir Plancısı Zerrin Gençtürk, Bornova Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürü Yüksek Mimar Deniz Dayangaç, Prof. Dr. Eda Şeyda Aksel ve Mimar Ömer Yılmaz.

BİRİNCİYE 40 BİN TL ÖDÜL
Yarışmaya son başvuru tarihi 4 Mayıs iken, 28 Mayıs’ta ödül töreni gerçekleşecek. Birinciye 40 bin TL, ikinciye 30 bin TL, üçüncüye ise 20 bin TL para ödülü verilecek. Mansiyon ödülü olarak da 5 projeye 10 bin TL takdim edilecek.