GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
20 Şubat 2023 Pazartesi 16:19

Bornova Belediyesi'nden 'can dost' açıklaması!

Basında çıkan haberle ilişkin açıklama yapan Bornova Belediyesi “Resmi kanallarca belirlenmiş gömü işlemi, katlı mezar şeklinde sıkıştırılmış toprakla üstünün kapatılarak gömülmesi şeklinde yapılmaktadır. Söz konusu haberde belirtilen işlemde, mevzuata aykırı bir durum söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.

EGEDEONSÖZ – Bornova Belediyesi, basında ve sosyal medya hesaplarında yayınlanan sokakta yaşayan hayvanların gömü haberleri ile ilgili yazılı açıklama yayımladı. Mevzuata aykırı bir durum söz konusu olmadığı vurgulandığı açıklamada haberlerin gerçeği kesinlikle yansıtmadığı ifade edildi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Veteriner İşleri Müdürlüğü mevzuatına göre Tıbbi Atıkların Bertarafı, belirlenen resmi gömü alanları ya da krematoryumda yapılmaktadır. Resmi kanallarca belirlenmiş gömü işlemi, katlı mezar şeklinde sıkıştırılmış toprakla üstünün kapatılarak gömülmesi şeklinde yapılmaktadır. Söz konusu haberde belirtilen işlemde, mevzuata aykırı bir durum söz konusu değildir. Tıbbi atıkların üstü düzenli olarak gömü işleminden sonra kapatılmaktadır. Bahsedilen alanda gömü alanının üstünün kapatılması gerçekleşmeden habersizce videolar çekilmiş ve bazı sosyal medya platformlarında paylaşılmıştır. Gömülen ölü hayvanların sadece rehabilitasyon merkezinden çıktığına dair olumsuz bir algı oluşturmak istenilmektedir. Sadece 2022 yılında Bornova genelindeki muhtelif alanlardan ihbarla alınan ölü hayvan sayısı ( köpek, at, inek, domuz vs) 609'dur. Can dostlarına her koşulda sahip çıkan ve bu doğrultuda çalışmalar yürüten bir belediyecilik anlayışıyla hareket ediyor, haberlerin gerçeği kesinlikle yansıtmadığını kamuoyunun ve değerli hayvan sever dostlarımızın bilgisine...