GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Mart 2016 Pazartesi 09:30

Bornova Belediyesi’nden bir yol hamlesi daha!

Bornova Belediyesi Çamdibi’nde bir sokağın girişini neredeyse tamamen kapatan binayı yıkarak ulaşımı rahatlattı.

Bornova Belediyesi, Çamdibi Atatürk Parkı ile Çamdibi Katlı Pazaryeri arasında kalan 5454 Sokak’ta ulaşımı rahatlatan önemli bir adım attı. Yapıldığı dönemde ruhsatlı ve yasal olmasına rağmen sonradan gelişen yapılaşma ile birlikte açılan 5454 sokak girişinin yarısından fazlasını kapatan iki katlı bina yıkıldı.

Zemin ve zemin üstü kamulaştırma bedelleri ödenen binanın yıkılmasının ardından sokak bölgenin trafiğini rahatlattı. Bornova Belediyesi yetkilileri binanın bulunduğu zeminin kadastral imar uygulaması ile konut alanından yol alanına dönüştürüldüğünü belirterek, bu işlemin ardından yıkımının mümkün hale geldiğini ifade etti.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, kentlerin en büyük sorunlarının başında ulaşımın geldiğini belirterek, “Kentlerimizdeki araç sayısı her geçen gün artıyor. Buna paralel olarak ulaşım sisteminin trafik yükünü kaldırabilir hale getirilmesi gerekiyor. Bornova Belediyesi olarak pek çok yerde yeni yollar ve bağlantılar açarak trafik sıkışmalarının yaşanmaması için çalışıyoruz. Bunun yanında pratik çözümler de üretiyoruz. Çamdibi’nde de böyle bir çözümle uzun bir sokağın girişini darboğaz haline getiren binayı yıktık. Bornova’nın pek çok noktasında buna benzer çözümler üreterek trafiği rahatlatıyoruz” dedi.

Gaziosmanpaşa Mahallesi Muhtarı Ali Taktak, yolun açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Burada her gün kaza oluyordu. Binanın yıkılmasıyla o kazalar önlenmiş oldu” dedi.