GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Eylül 2024 Pazartesi 11:45

Bornova Belediyesi’nden 329 milyon TL’lik satış!

Kaynak arayışlarını sürdüren Bornova Belediyesi, bünyesinde yer alan 12 adet taşınmazı satış vitrinine çıkarma kararı aldı. Satışlar kapsamında bedeli 3 milyon 702 bin TL ila 62 milyon 10 bin TL arasında değişen toplam 12 taşınmaz için 329 milyon 056 bin 300 kasasına konulması hedefleniyor.

EGEDESONSÖZ – Yerel seçimlerin tamamlanması ile birlikte belediyelerde görevi devralan belediye başkanlarının maddi kaynak arayışı devam ediyor.

Bazı belediye başkanları seçim sürecinde yaşanan işe  alımlarla birlikte bozulan mali yapıyı işten çıkarmalar ve yeni gelir kalemleri ile karşılamaya yoluna giderken, bazı belediye başkanları da en hızlı ve kolay kaynak yaratımı olarak ellerindeki mülkleri satış listesine çıkarmış durumda.

Bu kapsamda Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’de belediye bünyesinde yer alan 12 adet taşınmazı için satış kararı aldı.

TOPLAM DEĞERİ 329 MİLYON TL
Bornova Belediyesi bedeli 3 milyon 702 bin TL ila 62 milyon 10 bin TL arasında değişen toplam 12 taşınmaz için 329 milyon 056 bin 300 kasasına koymayı planlıyor.

Kemalpaşa ilçesinde yer alan ve  Bornova’nın Çamdibi, Işıklar, Altındağ, Ergene,  Egemenlik, Kemalpaşa mahallelerinde yer alan arsa, zeytinlik, armutlu tarla, zeytin ağaçlı tarla nitelikli olan taşınmazlarını satış vitrinine çıkaran Bornova Belediyesi’nde, ihale tarihi 17 Eylül olduğu açıklandı