GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Temmuz 2017 Çarşamba 13:55

Bornova Belediyesi'nde grev: İşte belediyenin önerdiği 'en düşük' rakam!

Bornova Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren İZBAŞ ve sendika arasında TİS görüşmelerinden sonuç çıkmayınca grev kararı verildi. Sendika geçtiğimiz yılın enflasyonu üzerinden anlaşmaya hazır olduğunu ifade ederken Belediye ise rakam verdi.

Belediye İş Sendikası ile Bornova Belediyesi şirketlerinden İZBAŞ arasındaki Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinden uzlaşma çıkmaması üzerine grev kararı alındı.

Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerindeki uyuşmazlık dolayısıyla alınan grev kararıyla 56 işçi Bornova Belediyesi önünde bir araya geldi.

Belediyeye ait kafe, düğün salonu ve otoparklarda görev yapan işçiler, alkışlı protestoda bulundu, sloganlar attı.  Grup adına açıklama yapan Belediye İş Sendikası Örgütlenme Genel Sekreteri Ali Çelenk, Bornova Belediyesi ile 9 Şubat'ta başlattıkları Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde bugüne kadar bir ilerleme sağlanamadığını söyledi.

Bütün iyi niyetlerine rağmen Bornova Belediyesinden karşı adım göremediklerini savunan Çelenk, “Bornova Belediye Başkanı'na saygı duyuyoruz, kendisini seviyoruz ama çocuklarımızı Olgun Başkan'dan daha çok seviyoruz. Bugün biz grevdeyiz. Biz greve çıkmadık, bizi greve Bornova Belediye Başkanımız çıkardı. Biz bütün kanalları açık tuttuk, bütün görüşmelerimizi demokratik kurallar içerisinde yaptık, her türlü adımı attık. Hiç bir şeyin zamanı geçmiş değil. Buradan belediye başkanımıza çağrı yapıyorum, Sayın Başkan şehrin en emin insanı olarak gelin bu toplu sözleşmeyi demokrasi kuralları içerisinde bize, Bornova ilçemize ve İZBAŞ çalışanlarımıza yakışır bir şekilde masada bağlayalım” dedi.

Çelenk, 1 Mart 2016 ile 1 Mart 2017 arasındaki TÜFE enflasyon rakamlarına imza atmaya hazır olduklarını ifade ederek, inatlaşmaya gidilmeden anlaşılması gerektiğini vurguladı.

BELEDİYE RAKAM VERDİ: EN DÜŞÜK 3627!
Bunun üzerine İZBAŞ Yönetim Kurulu tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada şunlara yer verildi:

"Çalışanlarımız bizim için çok değerli.  İZBAŞ Bornova Belediyemize bağlı önemli işlere imza atmış, hemşerilerimize hizmet sunan bir şirketimizdir. Şirketimiz çalışanları da bizim için çok değerlidir. Onların aileleri ile birlikte mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri en büyük isteğimiz.

Bir süredir şirketimizde yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde çalışanlarımız için hem piyasa şartları hem de yerel yönetimler arasında en yüksek ücret teklifini sunduk. Buna göre şu anda 3072 lira olan en düşük ücret 3627 lira olacak. Önerdiğimiz ücret artışı ile birlikte şirketimizin işçilik maliyeti 4 milyon 3 yüz bin TL’dir.

İmkânlarımızı zorlayarak bütçe olanakları içinde en yüksek ücret artışını yaptık. Çalışanlarımızın bu teklife sıcak bakacaklarını ve anlaşmaya varacağımıza inanıyoruz. Çalışanlarımıza yanıltıcı bilgiler vererek anlaşma sürecini uzatacak yaklaşımlardan bir an önce vazgeçilmesini bekliyoruz" (Haber Merkezi, AA)