GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
27 Temmuz 2016 Çarşamba 09:37

Bombalı saldırı: Suriye'de 50'den fazla ölü, Türkiye'de 2 yaralı

Suriye'nin Haseke iline bağlı Kamışlı ilçesinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre en az 12 kişinin öldüğü, 50 kişinin yaralandığı bildirildi. Patlamanın etkisiyle Mardin'in Nusaybin ilçesinde ise iki kişi yaralandı.

Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke iline bağlı Kamışlı ilçesinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre en az 50 kişinin öldüğü bildirildi. Patlamanın etkisiyle Mardin'in Nusaybin ilçesinde ise iki kişi yaralandı.

ÖLÜ SAYISI 50'DEN FAZLA
Kamlışlı'da bu sabah bomba yüklü kamyonla yapılan saldırıda ölenlerin sayısının 50'den fazla olduğu belirtildi. Irak Kürt yönetimi Başkanı Mesit Barzani saldırıyı kınayarak, yaralıların alınması için Kürt bölgesinden ambulansların Kamışlı'ya gönderildiğini söyledi.

Kamışlı'nın Amude yolu üzerindeki Xerbi Asayiş Merkezi yakınlarında gerçekleşen bombalı araç saldırısı ile ilgili konuşan Cizir (Cizre) kantonu İç İşleri Konseyi Eşbaşkanı Kenan Berakat, saldırıda 50'nin üzerinde kişinin yaşamını yitirdiğini ve çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi. Patlamada yıkılan bina ve evlerin enkazları altındaki insanların kurtarılması çalışmaları sürürken, Irak Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani saldırıyı kınadı. IŞİD'in üstlendiği saldırı ile ilgili konuşan Barzani, yaralıların Irak Kürt yönetimi bölgesinde tedavi edilmesi için talimat verdiğini ve 10 ambulansı Suriye'ye gönderdiklerini söyledi.

NUSAYBİN’DE İKİ KİŞİ YARALANDI
Mardin’in Nusaybin ilçesinde, Kamışlı’daki patlamanın şiddeti nedeniyle üzerlerine cam parçası düşen iki kişi yaralandı.

Mardin’in Nusaybin ilçesine komşu Suriye’nin Haseke iline bağlı Kamışlı ilçesinde şiddetli patlama yaşandı. Patlamanın şiddeti Nusaybin’de de hissedildi. Nusaybin’de, birçok ev ve iş yerinin camları kırılırken, Ziya Gökalp Caddesi üzerinde kırılan bir iş yerinin camları Nasrettin Dikkat (76) ve Mehmet Sait Biçen'in (68) üzerine düştü. Vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan iki kişi, çevredeki vatandaşlar tarafından Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. (Hürriyet, a.a)