GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Ekim 2016 Cumartesi 14:39

Böke'den İzmir'de sert mesajlar: Hedefinde Erdoğan ve Yıldırım!

Kadının siyasetteki yeri ve CHP’nin ekonomi politikaları söyleşisine katılan Böke, doların artmasıyla ilgili, “Başbakan utanmazca çıkıp ‘dolar bu iner de çıkar da’ diyor” dedi. Böke ayrıca, “Tayyip Erdoğan, kadın bedeni ve giysisi üzerinden siyaset yapanların öncüsüdür” açıklamasını yaptı.
EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı, parti sözcüsü, İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke Güzelbahçe’de bir söyleşiye katıldı.

Güzelbahçe Belediyesi Kültür Merkezi’nde ‘Kadının siyasetteki yeri ve CHP’nin ekonomi politikaları’ adı altında düzenlenen etkinliğin ev sahipliğini Belediye Başkanı Mustafa İnce ve CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam yaptı.  Söyleşiye PM ve YDK üyeleri, milletvekilleri, il yöneticileri ve çok sayıda partili katılırken 15 Temmuz ve başkanlık sistemi için konuşan Böke çarpıcı mesajlar verdi.



DOLAR 8 KURUŞ ARTTI
Böke, “Bugün kendilerini kurtaran demokrasiyi yok edip, sivil darbe yapmak ve tek adam yönetimi getirmek isteyenler var.  78 milyon kişinin kaderini tek bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak sözlere bağlamak istiyorlar. Böyle demokrasi olmaz.  Tek adam politikası ve son günlerde ortaya atılan başkanlık tartışmaları nedeniyle dolar 8 kuruş arttı” dedi.  

BAŞBAKAN UTANMAZCA…
“Ekonomi kötüye gidiyor” diyerek sözlerine devam eden Böke, “İşsizlik had safhada. KOBİ’ler zor durumda. İcralar, iflaslar çığ gibi. Karşılıksız çekler ve protesto olan senetler her geçen gün artıyor. İşadamı yarın ne olacağını bilmediği için yatırım yapmıyor. Üretim değil tüketim toplumu haline geldik. Kötü ekonomik politikalar nedeniyle toplumun tüm kesimleri zor günler geçiriyor. Ekonomide tam bir keyfilik var. İstediklerine ihaleyi veriyorlar. İstedikleri şirkete kayyum atıyorlar, kapatıyorlar. Başbakan utanmazca çıkıp ‘dolar bu iner de çıkar da’ diyor. Tabi senin kasalarında, ayakkabı kutularında dolarlar var, ama işçinin, memurun, emeklinin, çiftçinin doları yok ki, onlar dolar arttıkça zarar ediyor. Cebindeki para eriyor” açıklamasını yaptı.


 
İTİBARIMIZI DÜŞÜRÜYOR
Başkanlık sisteminin tartışılmasına ilişkin de konuşan Böke, “Fiili durumu hukuka uydurmak yerine, hukuku fiili duruma uydurmaya ve tek adam diktatörlüğü yaratmaya çalışıyorlar. Bir adamın keyfine göre ülke yönetilmek isteniyor. Tek adam zihniyeti itibarımızı düşürüyor, zedeliyor”  dedi.
 
ERDOĞAN KADIN BEDENİ ÜZERİNDEN…
Türkiye’deki kadın sorunlarına da değinen Böke, “ Türkiye dünyada kadın hakları sıralamasında 131’inci sırada… Bizden daha kötü sadece 14 ülke bulunuyor.  Tayyip Erdoğan, kadın bedeni ve giysisi üzerinden siyaset yapanların öncüsüdür. ‘Adam gibi ölmek var, madam gibi ölmek yok’ derken hem kadınları aşağılıyor, cinsiyet ayrımı yapıyor, hem de yabancı düşmanlığı yapıyor. Biz adam gibi ölmek istemiyoruz, insanca yaşamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.