GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
30 Haziran 2016 Perşembe 08:19

Bodrum’a tatlı müzesi!

ABD'de resim ve heykelciliğin ardından aşçılık eğitimini tamamlayarak Türkiye'ye dönen Çağrı Parlak, Bodrum'un Dereköy Mahallesi'nde 'Museum Of Sweets M.O.S.' adıyla açtığı işyerinde, Türk ve yabancı mutfaklardaki eski lezzetleri müşterileriyle buluşturuyor.

ABD'nin Ohio kentindeki Ohio State Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden mezun olduktan sonra yaşadığı Newyork'ta French Culinary Ensitute'de aşçılık eğitim alan ve girdiği tatlı yarışmalarından ödüller kazanan 38 yaşındaki Çağrı Parlak üç ay önce yerleştiği Bodrum'un Dereköy Mahallesi'nde 'tatlı müzesi' anlamına gelen Museum Of Sweets M.O.S. adlı işyerini açtı.

Yörenin organik ürünleri ile yaptığı 100'e yakın tatlı, pasta, kurabiye, kek ve dondurmanın yanı sıra meyveleri kurutan, organik ortamda reçellerini üreten Parlak, kısa zamanda lüks otel ve restoranlardan talep almaya başladı. Türk, Osmanlı, Fransız ve İtalyan mutfağının tarihte unutulmaya yüz tutan tatlılarını da ürettiğini belirten Parlak şöyle dedi: "Müzemizin favori tatlıları arasında İtalyan ricotto peyniriyle damla sakızı, portakal ve saf çikolata ile ürettiğimiz özel hamuru ile yapılan cannoli tatlısı yer alıyor. Müzemizde 100'ün üzerinde tatlı bulunduğu gibi, özel gün ve kişilere özel tatlılar da yapıyoruz. Resim ve heykel sanatçısıyım ama tatlılara olan düşkünlüğüm nedeni ile ayrıca bu eğitimi alıp en büyük hayalimi gerçekleştirmek istiyordum. Ellerimle yaptığım tatlıları, katkı maddesi kullanılmadan müşterilere sunuyorum." (dha)