GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Enerji
16 Nisan 2024 Salı 10:23

Biyogazdan sonra GES hamlesi… ABD ve İskoç ortaklığından yeni yatırım!

ABD ve Türkiye'de faaliyet gösteren uluslararası taahhüt firmalarının sahipleri ile ortaklaşa kurulan Energrom Enerji, Foça’daki biyogaz santralinin yanına güneş enerji santrali dikmek için hareket geçti. Şirketin biyogaz alanında İskoçyalı gıda firması ile de işbirliği bulunuyor.

EGEDESONSÖZ – İzmir’in Foça ilçesindeki biyogaz enerji santralinin sahibi Energrom Enerji tarafından hazırlatılan 1/5000 bin ölçekli nazım imar planı değişikliği İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından uygun bulunarak askıya çıkarıldı.

Askıya çıkan planla birlikte Ilıpınar Mahallesi sınırında 762 nolu parseldeki biyogaz enerji santraline ek olarak güneş enerji santralinin inşasının önü açıldı. Plan notuna GES’le ilgili ekleme yapıldı.

Plan açıklama raporunda “İzmir ili, Foça ilçesi, Ilıpınar mahallesi, 762 nolu parselde kayıtlı taşınmaz üzerinde faaliyetini sürdüren Energrom AŞ. Biogaz Üretim Tesisi'ne, mevcut tesise ilave olarak Güneş Enerjisi Üretimi için ilave yapmak istemektedir. Bu amaçla, yürürlükte olan yasa ve yönetmelikler kapsamında Güneş Enerjisi Üretimi için gerekli başvurular ve izinler alınmış olup, mevcut onaylı 1/5000 nazım imar planı notlarına yalnızca plan notu ilave yapılmak istenmektedir.” ifadeleri yer aldı.

GES projesi ile ilgili ÇED sürecinin önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.



ENEGROM ENERJİ KİMİN?
Energrom Enerji, Moots Investment (ABD) ve Türkiye'de faaliyet gösteren uluslararası taahhüt firmalarının sahipleri ile ortaklaşa kurulan bir şirket. İstanbul merkezli şirketin kurucuları arasında Bülent Özdemir, Mehmet Seza Kornoşor ve Emre Şapçı yer alıyor.

Energrom Enerji, biyogaz enerji santralleriyle İskoçya merkezli gıda şirketi ile de iş birliği bulunuyor.