GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Mart 2022 Cuma 09:21

Bir ilçe daha düğmeye bastı... Kendi asfaltını üretecek!

İzmir'de ilçelerde yaşanan asfalt soruna çözüm bulmak için çalışmalarını sürdüren ilçe belediyeleri, asfalt şantiyesi kurmak için çalışmalarını sürdürürken bir hamlede Kemalpaşa Belediyesi'nden geldi. Kemalpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü kombi sathi kaplama aracı ekipmanları, asfalt emülsiyon üretim tesisi ve mobil agrega yıkama makinesi alımı için ihale kararı aldı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye'de yayımlanan Büyükşehir Yasası sonrası ilçe sınırları ve sayısı genişleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 ilçeye hizmet götürmeye başlamıştı.

Özellikle altyapı ve üstyapı anlamında bir çok şirket kurarak çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi'nde kent nüfusunun artması sonrası bazı hizmetlerinde gecikmeler yaşanmış ve ilçe belediyeler de çözüm için düğmeye basmıştı.

İlçe belediyelerinin Büyükşehir Belediyesi'nden en fazla talep ettikleri arasında ilk sırada yer alan 'asfalt' sorunu da bir çok ilçede krize neden olurken, özellikle ilçelerde yer alan muhalefet partileri de yerel yönetimleri bu konu üzerinden sıkça hedef almıştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi asfalt üretimini, iştiraklerinden biri olan İZBETON A.Ş ile yaparken, ilçe sayısının 30 olması ve büyüyen yaşam alanları İZBETON'un da yetişebilmesi konusunda büyük engel yaratmıştı.

İLÇELER KENDİ ÇÖZÜMÜNÜ KENDİ BULDU
Yaşanan sorunlar sonrası ilçe sınırları içerisinde çalışmalarını aksatmak istemeyen ilçe belediyeler ise asfalt plenti kurmak amacıyla düğmeye basmış ve bu anlamda ilk hamleler Bornova Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi'nden gelmişti.

KEMALPAŞA'DA DÜĞMEYE BASTI
Kendi asfaltını üretmek ve çözümleri daha hızlı sunmak amacıyla düğmeye basan Kemalpaşa Belediyesi'de ihaleye çıkma kararı aldı. Bir adet kombi sathi kaplama aracı ekipmanları, bir adet asfalt emülsiyon üretim tesisi ve bir adet mobil agrega yıkama makinesi alımı yapmaya hazırlanan Kemalpaşa Belediyesi, 7 Nisan'da  ihaleye çıkma kararı aldı.

Kemalpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek ihale ise saat 11.00'de başlayacak.