GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
31 Mart 2018 Cumartesi 16:55

Binlerce işçiye müjde: Resmi Gazete’de yayımlandı!

Taşeron yasasında 3 maddeyle ilgili DİSK olarak girişimde bulunduklarını ifade eden Ege Bölge Temsilcisi Sarı, ilk aşamada 3 aylık fark ve engellileri kapsayan düzenlenmede sonuç aldıklarını belirtmişti. Son yaşanan gelişmeyle eski hükümlülerle ilgili durum da düzeltildi. Süreç tamamlandı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko ve Genel İş Sendikası genel Başkanı Remzi Çalışkan, hükümetin 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yaptığı taşeronda düzenleme sonrasında yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile görüşmüştü.

Gerçekleşen görüşmede geçiş sürecinde yaşanan sıkıntılara dikkat çekilmişti. Bakan Sarıeroğlu’nun, dile getirilen taleplerin değerlendirileceğini söylediği aktarılmıştı. Sarıeroğlu’nun ayrıca eski hükümlüleri kapsayan bir genelge hazırlanacağının sinyalini verdiği de ifade edilmişti.

Ve beklenen gelişme işçilerin lehine olacak şekilde gerçekleşti ve süreç sonlandı. DİSK tıkanan 3 maddeyle ilgili girişimlerde bulunmuştu. Eski hükümlü, engelliler ve geçiş sürecindeki farkların ödenmesiyle ilgili görüşme yapılmış ve sadece eski hükümlülüğü kapsayan düzenlemeyle ilişkin olumlu bir sonuç alınamamıştı.

HANGİ SUÇLARI İŞLEYENLERİN İŞ AKİTLERİ YENİLENMEYECEK?
Resmi Gazete’de yayımlanan gelişmeye göre;  devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı suçlarıyla hüküm giymiş personellerin iş akitleri yenilenmeyecek.

GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZ SON GENELGEDEYDİ
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “696 sayılı KHK birlikte yaşanan çıkmazlar, tıkanan özellikle 3 maddeyle ilgili DİSK olarak girişimlerde bulunmuştuk. Eski hükümlü, engelliler ve geçiş sürecindeki farkların ödenmesiyle ilgili görüşme yapmıştık.  Engellilerle ilgili bakanlık genelge yayınlamış, ‘zorunlu emekli yapmayacaksınız’ demişti. Maliye Bakanlığı da toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan farkların giderilmesi için Resmi Gazetede genelge yayınlamıştı. ‘Ocak, Şubat ve Mart aylarındaki geçiş süresindeki farkları göndereceksiniz’ demişti. Eski hükümlülerle ilgili genelgeyi de 2 Nisan olmadan bekliyorduk” açıklamasında bulundu.

ÇALIŞIRKEN İŞSİZ KALMAK İSTEMEDİK, SONUÇ ALDIK
Sarı, “DİSK ve Genel İş Sendikası olarak çalışırken işsiz kalmak istemediğimizi belirten eylemler yaptık. Sendikamızın ilk günden beri yapmış olduğu müdahaleler sonrasında sonuç aldık. Tüm işçi kardeşlerimize hayırlı olsun” dedi.