GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Şubat 2021 Cuma 13:30

Bilirkişi tespiti için 20 bin lira toplandı: İmeceye katkı koydu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu Çeşme Projesi’ne karşı açılan davada gereken bilirkişi ücreti için oluşturulan imeceye dahil oldu. Kocaoğlu 2 bin lira göndererek tavrını netleştirmiş oldu.

EGEDESONSÖZ- Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın çalışmalarını yürüttüğü “Çeşme Projesi’nin” çalışmaları sürüyor. Bakan Ersoy’un Ankara’da son olarak sunumla anlattığı projede 100 bin kişinin istihdam edileceği açıklanırken şu anda yapılaşmaya kapalı olan geniş arazilerin imara açılarak turizm tesislerine tahsis edilmesi bekleniyor. Bakanlığın bölgeye fonksiyon yükleme işleri bir yandan devam ederken diğer yandan da kentin bileşenleriyle buluşmalar sürüyor.

Cumhurbaşkanlığı kararıyla “kamulaştırma” 127 milyon metrekare alandaki işlemin iptali için 107 vatandaş ile birlikte TMMOB, İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası ve EGEÇEP gibi yapılar dava açmıştı. Danıştay’da “kamulaştırmanın iptalini” isteyen davacıların başvurusu kabul edilirken bilirkişi incelemesi ve tespitine yönelik karar alınmıştı.

Bilirkişilerin bölgede mahkeme kararıyla tespit yapabilmesi için gereken 20 bin TL’lik bütçe tamamlandı. Davacıların yaptığı çağrı sonrasında belirlenen rakam imece usulüyle toplandı.  Bazı isimler 100 TL gönderirken bazıları ise 1-2 bin arasında rakamlarla sürece katkı koydu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan Çeşme Projesi ile ilgili dikkat çeken bir hamle geldi. Kocaoğlu, 20 bin liralık bütçenin 2 bin lirasını karşılamak istediğini söyledi. İmeceye katkı koyan Kocaoğlu, açılan davalara destek vermiş ve sürece ilişkin de tavrını ortaya koymuş oldu.