GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
21 Şubat 2022 Pazartesi 08:55

Biden ve Putin prensipte anlaştı!

ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna konusunda bir zirve düzenlenmesinde prensipte anlaştı.

ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ukrayna konusunda bir zirve gerçekleştirmek için prensipte anlaştı. Zirve, Avrupa'da on yıllardır görülen en tehlikeli kriz olan Ukrayna'daki soruna diplomatik bir çözüm getirilebileceği beklentilerini artırdı.

Beyaz Saray ve Fransa cumhurbaşkanlığı makamından bugün ayrı ayrı yapılan yazılı açıklamalarda, iki liderin zirveyi gerçekleştirmek için prensipte anlaştığı ifade edildi.

Fransa tarafından yapılan açıklamada, Macron'un iki lidere de "Avrupa'da istikrar ve güvenlik" konulu bir zirve gerçekleştirme önerisinde bulunduğu belirtildi. Beyaz Saray'dan gelen açıklamada ise Biden'ın Putin ile görüşmeyi "Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmemesi" şartıyla prensipte kabul ettiği ifade edildi.

Görüşme ile ilgili birçok detay hâlâ belirlenmiş değil. Ancak Fransa ve ABD, görüşmede ele alınacak konuların ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov arasında 24 Şubat Perşembe günü gerçekleşecek olan görüşmede belirleneceğini ifade etti. Ukrayna'nın ABD ile Rusya arasında gerçekleşecek zirvenin bir parçası olup olmayacağı ise belirsizliğini koruyor.