GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
15 Mayıs 2021 Cumartesi 20:57

Biden İsrail ve Filistin liderleriyle görüştü

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden ile telefonda görüştü. Görüşmede, Filistin'deki ve bölgedeki gelişmeler ele alındı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Başkanı Biden’a Gazze’deki Hamas ve diğer gruplarla mücadelesinde sivil insanlara zarar vermekten kaçınmak için her şeyi yaptığını söyledi.

Reuters’ta yer alan habere göre, Netanyahu'nun ofisi tarafından yapılan açıklamada, Biden'a, İsrail savaş uçaklarının Gazze’de aralarında ABD merkezli haber ajansı Associated Press gibi medya kuruluşlarının ofislerinin de içinde bulunduğu 12 katlı binayı vurmasına ilişkin binanın önceden tahliye edildiğini söyledi.

Açıklamada, “Başbakan Netanyahu, kendimizi savunma hakkımız için ABD’nin sarsılmaz desteğinden ötürü Başkan Biden’a teşekkür etti” denildi.

MAHMUD ABBAS İLE DE GÖRÜŞTÜ
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın sözcüsü, ABD Başkanı Biden’ın telefon ettiğini, Biden’ın Ocak ayında göreve başlamasının ardından iki liderin ilk kez telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı.