GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Ağustos 2022 Salı 22:45

BGF'nin başına 35 yıl sonra İzmirli başkan!

Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu’nun 16. Olağan Genel Kurulu'nda Genel Başkan seçimi yapıldı. Seçimi İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı  Abdurrahim Nursoy kazandı.

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BURSA), İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (İZMİR), Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği (KOCAELİ), Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği (İSTANBUL), Balkan Göçmenleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği (YALOVA) derneklerinin bir araya gelerek oluşturdukları  Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu'nun (BGF) 16.Olağan Kongresi 28.08.2022 Pazar günü Bursa'da yapıldı.

1987 yılından beri faaliyet gösteren, Türkiye'nin beş iline yayılan,100.000'den fazla üyesi bulunan Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu’nun 16. Olağan Genel Kurulu beş ildeki delegelerin kararıyla tek adayla gerçekleştirildi. 

Federasyon üyesi dernek delegelerinin oybirliği ile İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı  Abdurrahim Nursoy, BGF başkanlığı göreve seçildi.