GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Ağustos 2023 Pazartesi 16:03

Bezircilioğlu’ndan CHP’li Yücel’in açıklamalarına tepki: Önce kendine baksın!

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel’in İYİ Parti’ye yönelik sözlerine tepki gösteren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, “Çok lüzumsuz bir açıklama olmuş. Herkes önce kendi hatalarını değerlendirilmesini yapsın sonra diğer partiler ile ilgilensinler. Siyasetçilerimizin ağzından çıkan lafa dikkat etmesi ve ölçüp tartarak konuşulması gerekir” dedi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk partisi İzmir Milletvekili Deniz Yücel’in Konak ilçe kongresinde İYİ Parti’ye yönelik sözleri tepki çekmeye devam ediyor.

Divan Başkanı olduğu süreçte konuşan Yücel, “Elbette seçimi kazanamamıza etki eden başka faktörler de var.  Başta İYİ Parti olmak üzere belli kesimlerin genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını tartıştırması… İYİ Parti Lideri sayın Meral Akşener'in çok kırıcı ve ağır sözlerle masadan kalkması… İYİ Parti dışındaki ittifak partilerinin CHP listelerinden seçime girmesi, CHP tabanında bir rahatsızlık yarattığı gibi muhafazakar gelenekten gelen ittifak partilerinin tabanının CHP listelerine oy vermemelerine neden oldu.  Ve bu yaşananlar şunu gösterdi: siyasette 2 + 2 dört etmiyor” ifadelerini kullanmıştı.

Yapılan eleştiri İYİ Parti cephesinden yoğun tepki ile karşılanırken, Egedesonsöz’e konuşan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu sert sözlerle yüklendi

AĞZINDAN ÇIKAN LAFA DİKKAT ETMELİ
Yücel’in sözlerini ‘lüzumsuz’ olarak değerlendiren Bezircilioğlu, “Çok lüzumsuz bir açıklama olmuş. Herkes  önce kendi hatalarını değerlendirilmesini yapsın sonra diğer partiler ile ilgilensinler. Siyasetçilerimizin ağzından çıkan lafa dikkat etmesi ve ölçüp tartarak konuşulması gerekir. Herkes önce kendi önüne bakacak, kendi hatalarına bakacak sonra başkalarını suçlayacak” ifadelerini kullandı.

ÖNCE KENDİ HATASININ FARKINA VARSIN
Açıklamalarda herkes önce kendisine bakması gerektiğini vurgulayan Bezircilioğlu, “Herkes önce kendi önündeki hatalara baksın, sonra başkalarını eleştirsin. Böyle hassas bir dönemde bu tür eleştirileri faydalı bulmuyorum. Her siyasetçi biraz sorumluluk sahibi olmalı.Herkes önce kendi hatasının farkına varsın sonra başkalarını suçlasın!” dedi.