GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
12 Nisan 2023 Çarşamba 12:56

Beyaz eşyada seçimden sonra zam beklentisi!

İzmir Ticaret Odası 26. Ev Aletleri Grubu Komite Başkanı Orhan Şenses, seçimlerin ardından beyaz eşya fiyatlarına zam beklediğini söyledi. Şenses,"Seçimlerin ardından beyaz eşyaya zam yapılması bekleniyor" dedi

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar ve ekonomide yaşanan olumsuz gelişmeler beyaz eşyada da fiyatları arttırmıştı. Beyaz eşyasını yenilemek isteyen dar gelirli vatandaşlar ise ya alt markalara ya da ikinci el eşyaya yöneldi.

Egedesonsöz’e konuşan İzmir Ticaret Odası 26. Ev Aletleri Grubu Komite Başkanı Orhan Şenses, beyaz eşya grubunda yapılan zamlar sebebiyle asgari ücretle geçimini sağlamak isteyen vatandaşların temel gıda masraflarını karşılayamadığı için beyaz eşya da satın alamadığını aktardı.

Şenses zamlarla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Seçimden sonra zam beklentisi var. Tüketicide de böyle bir beklenti var. Seçim arefesinde olduğumuz için zamları frenliyorlar. Hem zam beklentisi var hem de satışlar yok. Gıda enflasyonu vatandaşların bütçesini zorluyor. Gıdadan arta kalan ihtiyaçlarını alamıyorlar. Asgari ücretle geçinen enflasyonun acımasızlığı karşısında aldığı maaşı temel gıda ihtiyaçları ve faturalara ödemek zorunda kalıyorlar. Bu giderler, vatandaşın maaşını eritiyor. Alım gücü düşük olduğu için satışlar hareketli değil. Döviz kuruna da bağlı. Umarım beklenen zamlar gelmez. İktidar, seçim öncesi zam yapmak istemiyor, yapacak olanları da engelliyor. Seçimden sonra toparlanır gözüyle bakıyorlar” ifadelerini kullandı.