GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
13 Aralık 2022 Salı 08:43

Beslenme Çantası Projesi, Konak'ta başlıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile belediyeler tarafından yürütülmeye başlayacak olan öğrencilere gıda desteği hakkında konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Konak'ta 35 bin öğrenci var. Hepsine yetmemiz mümkün değil. İlçe milli eğitim müdürlüğünden de izin alarak çalışacağız. Kendi kafamıza göre yapamayız. Sırayla okullarımıza yardım vereceğiz” ifadelerini kullandı

EGEDESONSÖZ- Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, SonSöz TV’de yayınlanan programda okullara yapılacak gıda yardımları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Merkezi tarafından partili belediyelere ihtiyaç sahibi öğrencilere beslenme desteği için talimat verilmesi sonrası Konak Belediyesi’nin ne tür hazırlıklar yaptığı konusunda açıklama yapan Başkan Batur, “Ülkenin geldiği durum çok içler acısı. Özellikle dar gelirli vatandaşların yaşadığı bölgelerde öğrenciler gıdaya, yemeğe ulaşımda sıkıntı yaşıyorlar ekonomik sorunlardan kaynaklı. Bunu biz de gözlemliyoruz. Genel merkezimizin ve genel başkanımızın da bu konuda hassasiyeti var. Biz de hemen harekete geçtik. Konak'ta 35 bin öğrenci var. Hepsine yetmemiz mümkün değil. İlçe milli eğitim müdürlüğünde de izin alarak çalışacağız. Kendi kafamıza göre yapamayız. Sırayla  okullarımıza yardım vereceğiz. Bir okul 5 gün boyunca belediyeden yemeğini almış olacak. Sandviç, tatlı ve meyvesini vereceğiz. Sıcak yemek durumu çok zor… Çocuklarımızın diğer sorunlarının çözülmesi konusunda da bizlere talep geldikçe çözüyoruz. Konak Belediyesi'ne talep gelirse çözülür” dedi.

TÜM FATURALARI KONAK BELEDİYESİ ÖDEYECEK GİBİ BİR DURUM YOK
Belediyenin faturalar başta olmak üzere kış destek faaliyetleri ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirme yapan Başkan Batur, “Esnaflara yardım yapmıştık. Bununla ilgili bize gelen bir şey yok. Askıda fatura yapmıştık. Kaymakamlıkta fonlar var. Bunların arttığını biliyoruz. Sayın Kaymakam ile de görüşürüz, bize bir talep gelirse buna uyarız. Yaptığımız şey vatandaşa nefes aldırmak. Bu sadece yerel yönetimin çözebileceği bir şey değil. Tüm faturaları Konak Belediyesi ödeyecek gibi bir durum yok. Biz sistemli bir şekilde yardım çalışmalarını yürütmeye devam ediyoruz” açıklamasını yaptı.