GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
3 Ekim 2024 Perşembe 19:54

Beşiktaş taraftarlarına Lyon maçı öncesi seyahat yasağı

24 Ekim’de Lyon’da oynanacak Beşiktaş - Olympique Lyon maçında siyah-beyazlı taraftarlara seyahat ve stadyuma giriş yasağı getirildi. Maç, "çok yüksek riskli" olarak sınıflandırıldı. Beşiktaş Kulübü, karara itiraz edecek.

Beşiktaş taraftarlarının 24 Ekim’de Lyon'da oynanacak Avrupa Ligi maçı için şehre giriş yapmaları yasaklandı.

RMC Sports'un haberine göre; Fransız yetkililer, bu kararı maçın "çok yüksek riskli" olarak sınıflandırılması nedeniyle aldı. Rhone Valiliği tarafından yayınlanan karara göre, Lyon'un Groupama Stadyumu'nda oynanacak olan Olympique Lyon - Beşiktaş karşılaşmasında siyah-beyazlı taraftarlar yer alamayacak.

Fransız Ulusal Holiganizmle Mücadele Birimi'nin (DLNH) maçı tehlikeli bulmasının ardından, valilik Beşiktaş taraftarlarına yönelik bir dizi yasak getirdi. Lyon şehir merkezinde, SNCF tren istasyonlarında, havaalanlarında ve çeşitli gişelerde Beşiktaşlı taraftarların bulunması, araç kullanmaları ve park etmeleri yasaklandı. Ayrıca stadyuma ve çevresine erişimleri tamamen engellendi.

Bu karar, Avrupa kupalarında nadir görülen bir uygulama olarak dikkat çekiyor. Kararın İçişleri Bakanlığı tarafından da onaylanarak, resmi bir seyahat yasağı haline gelmesi bekleniyor.

Öte yandan, Lyon takımı perşembe akşamı saat 21.00'de Glasgow Rangers ile karşılaşacak. Avrupa Ligi'ndeki ikinci maçlarına çıkacak olan Lyon, ilk karşılaşmalarında Olympiakos'u 2-0 mağlup etmişti. Fransız ekibi, Beşiktaş maçı öncesi hem moral hem de puan açısından avantaj elde etmek istiyor. 

Beşiktaş’ın 24 Ekim'deki maçı ise büyük bir merakla beklenirken, taraftar yasağı bu önemli karşılaşmaya gölge düşürecek gibi görünüyor.