GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
4 Kasım 2021 Perşembe 08:28

Beşiktaş gruptan nasıl üçüncü çıkar?

Beşiktaş'ın puan durumu tablosu UEFA Şampiyonlar Ligi Sporting Lizbon karşılaşmasının ardından gündeme geldi. Şampiyonlar Ligi C Grubu'nun dördüncü maçında temsilcimiz Beşiktaş, Sporting'e deplasmanda 4-0 mağlup oldu. Bu sonuçla siyah beyazlılar, ilk 4 haftayı puan alamadan tamamlarken Şampiyonlar Ligi'ne veda etmesi kesinleşti.

Şampiyonlar Ligi Beşiktaş puan durumu tablosu gruptaki dördüncü maçının ardından merak konusu oldu. Mücadeleyi Portekiz ekibi 4-0'lık skorla kazanarak grupta ikinci sıraya yükseldi. Bu karşılaşmada da istediğini alamayan Beşiktaş ise 0 puanla grupta dördüncü sırada kaldı. Siyah-beyazlıların Şampiyonlar Ligi'ne veda etmesi kesinleşti. Siyah beyazlı ekip 24 Kasım'da Ajax ile İstanbul'da karşı karşıya gelecek.

ŞAMPİYONLAR LİGİ C GRUBU PUAN DURUMU
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'ın da bulunduğu C Grubu'nda Ajax, deplasmanda Borussia Dortmund'u 3-1 mağlup etti.

Ajax'a galibiyeti getiren golleri 72. dakikada Dusan Tadic, 83. dakikada Sebastien Haller ve 90+3. dakikada Davy Klaassen kaydetti. Mats Hummels'in 29. dakikada doğrudan kırmızı kart gördüğü Borussia Dortmund'un tek golü ise 37. dakikada penaltıdan Marco Reus'tan geldi.

Bu sonuçla grupta 4'te 4 yapan Ajax, 12 puanla son 16 turuna çıkmayı garantiledi. Borussia Dortmund ise 6 puan ve averaj farkıyla ikinci sırada kaldı.

C Grubu'nda dördüncü haftanın ardından oluşan puan durumu şöyle:

1- Ajax - 12 puan
2- Sporting - 6 puan
3- Dortmund - 6 puan
4- Beşiktaş - 0 puan

BEŞİKTAŞ'IN KALAN MAÇLARI
24 Kasım: Beşiktaş - Ajax

7 Aralık: Borussia Dortmund - Beşiktaş

ŞAMPİYONLAR LİGİ MAÇ SONUÇLARI 
UEFA Şampiyonlar Ligi'nin grup aşamasında, dördüncü hafta maçları sona erdi.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonunun dördüncü haftasında A, B, C ve D gruplarındaki maçlar oynandı.

A Grubu maçlarında Paris Saint-Germain (PSG), deplasmanda Leipzig ile 2-2 berabere kaldı. Fransa temsilcisinde 21. ve 39. dakikalarda Georginio Wijnaldum, Leipzig'te ise 8. dakikada Christopher Nkunku ve 90+2. dakikada penaltıdan Dominik Szoboszlai ağları sarstı.

Manchester City (İngiltere) - Club Brugge (Belçika): 4-1
Leipzig (Almanya) - Paris Saint-Germain (Fransa): 2-2
Liverpool (İngiltere) - Atletico Madrid (İspanya): 2-0
Sporting Lizbon (Portekiz) - Beşiktaş: 4-0
Borussia Dortmund (Almanya) - Ajax (Hollanda): 1-3
Sheriff (Moldova) - Inter (İtalya): 1-3

ÜÇÜNCÜLÜK İHTİMALİ 
Beşiktaş son 2 maçını kazanırsa, ki son sınavı Dortmund’la deplasmanda, işi ikili averaja götürme fırsatı bulacak. Bu durumda Dortmund’un haftaya Sporting’e yenilmesi, Kartal’ın da son hafta Alman devini en az 2 farklı mağlup etmesi gerekiyor. (Hürriyet)