GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
20 Şubat 2017 Pazartesi 14:43

Bergamalı çocuklar "Barış için müzik" dedi

İzmir'in Bergama ilçesinde "Barış için müzik" sloganıyla bir konser veren Barış Çocuk Senfoni Orkestrası, izleyicilerle birlikte hep bir ağızdan İzmir Marşı'nı seslendirdi. 

Kadifekale ve Eşrafpaşalı ailelerin çocuklarından oluşan 'Barış Çocuk Senfoni Orkestrası ve Ephesus Quarted', Bergama Kültür Merkezi BerKM'de bir konser verdi. Yoğun ilginin yaşandığı konsere CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, CHP'li Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu, Bergama sivil toplum kuruluşları ve oda başkanları katıldı. 

Venezuela'daki El Sistema modelinden örnek alan İzmirli bir grup gönüllünün, sanat eğitimine ulaşamayan çocukları müzikle buluşturmasıyla kurulan Barış Çocuk Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Başkemancısı Kartal Akıncı önderliğinde "Barış için müzik" sloganıyla sahne aldı. Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, izleyicilerin de eşlik etmesiyle hep bir ağızdan İzmir Marşı'nı seslendirdi. Konserin sonunda orkestranın kurulmasında emeği geçenlere plaket ve çiçek takdim edilerek teşekkür edildi. Başkan Gönenç "Bu gerçekten çok gurur verici bir proje. Belediye başkanlarının yol yapmak veya şehri temizlemek gibi birçok görevi vardır. Ama en önemli şey çocuklarımız ve gençlerimiz için bir şeyler yapmaktır" dedi. (DHA)